Barcelona serà Capital de la Sardana al 2014.




El divendres, 16 de novembre, es van lliurar la primera edició dels Premis Capital de la Sardana, vinculats al nou projecte Capital de la Sardana. També es va presentar el projecte d'Arenys de Munt com a primera Capital de la Sardana de la història i es va anunciar oficialment que Barcelona serà la Capital de la Sardana 2014, emmarcada en els actes dels 300 anys de la derrota de 1714. 

Capital de la Sardana és el nou projecte liderat per les 3 entitats sardanistes més importants: la Federació Sardanista de Catalunya, que aplega les agrupacions sardanistes i cobles; la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, que aglutina les colles de competició; i l'Obra del Ballet Popular, bressol d'entitats vinculades a la sardana i la dansa catalana. La intenció de la Capital de la Sardana és convertir durant una any una població diferent del territori en un punt de trobada obligada no només pel món de la sardana i la dansa catalana, sinó també per a la resta de la societat.

Pel que fa els Premis Capital de la Sardana, volen reconèixer la feina de persones i entitats que han treballat en favor de la sardana i la dansa catalana. En aquesta línia, es va premiar a personalitats com Pilar Rahola, periodista, al compositor Marcel Sabaté, l'expert en dansa Josep Giménez, i al documental La sardana, dansa nacional de Catalunya?, al programa 8 de 8 de 8TV, al Club Súper 3 per la difusió de la sardana a la Festa dels Súpers, a la ONCE pel disc Onze sardanes per a l'ONCE i a l’Auditori de Barcelona per la programació de la primera Temporada de Música per a Cobla, amb la cobla Sant Jordi com a protagonista.

Consulta aquí tota la relació de guardonats (entre els que hi havia el Concurs de Colles Sardanistes de Cervera, premi a la continuïtat).

Comentaris