L’Espitllera i la Fundació Cases i Llebot convoquen la primera edició del Premi SIKARRA



L’associació cultural Fòrum l’Espitllera i la Fundació Jordi Cases i Llebot han decidit tirar endavant la convocatòria d’un nou premi de reconeixement cívic, el PREMI SIKARRA, que està destinat a distingir una persona, entitat o institució que s’hagi significat per la seva contribució a potenciar o prestigiar la comarca de la Segarra.

El nom del premi, evidentment, té relació directa amb la moneda ibèrica del segle III aC, precisament amb la inscripció “Sikarra”, que les dues entitats van adquirir el passat mes de març en una subhasta pública, a fi d’evitar que passés a mans de col•leccionistes particulars i poder-la exposar de manera pública, cosa que en aquests moments s’està negociant –en forma de cessió temporal gratuïta– amb les institucions museístiques i polítiques comarcals.

El lliurament de la primera edició del PREMI SIKARRA tindrà lloc el proper mes de març de 2012, coincidint amb el primer aniversari de l’adquisició de la moneda. El premi no té dotació econòmica, sinó que consisteix en un reconeixement públic de caràcter honorífic, acompanyat de l’obsequi d’una escultura original inspirada justament en la imatge de la moneda ibèrica, consistent en dos torsos de cavall en posició simètrica i la inscripció “Sikarra” en grafia ibèrica, que suposa la documentació més antiga del nom de la comarca de la Segarra (fins ara, el document més antic eren unes inscripcions romanes en pedra, conservades als Prats de Rei, de vers el segle I dC).



El jurat del premi estarà format a parts iguals per representants de les dues entitats convocants, el Fòrum l’Espitllera i la Fundació Cases i Llebot, i les bases indiquen expressament que no es podrà premiar ningú que en sigui membre. El jurat tindrà en compte les propostes que se li facin arribar des de qualsevol entitat o institució de la comarca, o també per un mínim de tres persones a títol individual, argumentant els mèrits de la persona o entitat proposada per al guardó. Aquesta convocatòria, que properament es presentarà en públic en diversos actes que tindran lloc en diferents poblacions de la Segarra històrica, es considera oberta des d’aquest mateix mes de desembre de 2011, i doncs es poden fer arribar ja les propostes, fins al dia 15 de febrer de 2012, a l’adreça del Fòrum l’Espitllera (info@espitllera.cat).

Informació facilitada pel Fòrum L'Espitllera, info@espitllera.cat

Comentaris