Altres activitats del Curs Internacional de Música de Cervera



El Curs Internacional de Música de Cervera complementa la seva oferta musical amb un bon grapat d'activitats molt interessants:

  • la 3a Mostra d'Editorials de Música, el diumenge 25 de juliol, amb exposició i venda de partitures
  • la Contrabaixada, els dies 25 i 26 de juliol, que inclourà diversos tallers i una classe magistral d’Andrew Ackerman
  • la 7a Mostra de Luthiers, el dimarts 27 de juliol
  • les Jornades sobre Musicoteràpia, el dijous 29 de juliol



En el cas de la 3a Mostra d'Editorials de Música de Cervera, hi participaran les següents editorials especialitzades en temes musicals:

A més, el XXX Festival Internacional de Música embolcallarà el curs durant aquestes dates, amb recitals, concerts de música de cambra, cobla i orquestra, amb un ressenyable nombre de música catalana.

Informació facilitada pel Curs Internacional de Música de Cervera, http://www.cursmusicacervera.cat/

Comentaris

el timbaler del Bruc ha dit…
és el primer any que sento que es venen partitures, també n'hi ha de música tradicional?
Lo Carranquer ha dit…
Els contrabaixos envaeixen la Universitat.
__________________________________________
Una vintena d'instrumentistes es van aplegar ahir a Cervera sota la direcció d'Andrew Ackerman.
______________________________________________

XAVIER SANTESMASSES | CERVERA

Cervera va celebrar ahir la primera jornada dedicada al contrabaix, la Contrabaixada. Una vintena d'instrumentistes amb el seu contrabaix es van reunir a Cervera de la mà del mestre i un dels millors contrabaixistes del món, l'americà Andrew Ackerman, juntament amb els especialistes Xavier Puertas i Jonathan Camps.

Aquesta és la primera vegada que Cervera dedica una doble jornada específica al contrabaix. De fet, veure un escenari ple de contrabaixos resulta estrany, tant pel volum de l'instrument com pel seu peculiar so, difícil d'apreciar en el conjunt d'una orquestra.

Per a l'ocasió, els passadissos de la Universitat es van omplir de baixos, una mostra de les diferents formes d'aquest tipus d'instrument del qual destaca la peculiaritat catalana, un baix especial per tocar sardanes que té forma arrodonida, semblant a la de la pera. Els contrabaixos també van compartir espai amb una mostra dels editors catalans de partitures.

La Contrabaixada va comptar amb la lliçó magistral d'Andrew Ackerman, un training del contrabaixista a càrrec de Jonathan Camps, i finalment, la preparació d'un concert, orquestra de contrabaixos, a càrrec de Xavier Puertas, que tocarà durant el dia d'avui al paranimf de la Universitat.

A la nit, el segon concert del Festival Internacional de Música també es va dedicar al contrabaix i va anar a càrrec de Jonathan Camps, que va actuar acompanyat al piano de Maria Crespo. El concert va incloure obres per a aquest instrument com Botessini (amb la Reverie o la Fantasia de la Sonnambula) o Koussevitzki i, és clar, de compositors catalans com Pere Valls, Antoni Torelló i J. Lamote de Grignon. Jonathan Camps, format a Barcelona i al Conservatori de Viena amb Andrew Ackerman, és actualment professor en l'ESMuC i membre de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Segons la coordinadora del curs, Estefania Balcells, la inclusió d'aquesta primera doble jornada dedicada al contrabaix ha sigut una iniciativa per animar instrumentistes a tocar-lo. Així, tant pel seu molest transport com per la seua dificultat, acostuma a ser un dels instruments amb menys adeptes de les orquestres.
_________________________________________________
http://www.segre.com/index.php?id=225&tx_ttnews[tt_news]=82359&tx_ttnews[backPid]=199&cHash=3fbebb0764