27 de juliol, 7a Mostra de Luthiers a Cervera





Imatge extreta de http://einafustalletrainota.blogspot.com/

Comentaris

recordant l'any passat ha dit…
6ª mostra de luthiers - Cervera, juliol 2009
_________________________________________________

Com cada any, el Conservatori de Música de Cervera ha celebrat el seu curs d'estiu, enguany en la seva XXVIII edició.

Per 6è any consecutiu també s'ha celebrat la mostra de luthiers, al primer pis de la Universitat i davant de les aules del curs. Com sempre ha estat una jornada entranyable de convivència i retrobament entre luthiers, músics, professors i families que acudeixen a aquest esdeveniment.

Tant l'Estefania com en Xavier Balcells ens han acollit magnificament amb una organització impecable i un tracte exquisit. No és d'extranyar que molts músics repeteixin any rera any, ja que tota la ciutat s'hi aboca per a que aquest esdeveniment funcioni de manera perfecte. També Mossèn Narcís Saladrigues que està per tot arreu ho vetlla magnífica i discretament està pendent que no ens manqui res.

Enguany hi erem representants la Casa Parramon, aportant violins ,violes i dos violoncels nous i antics, així com arquets, fets per luthiers tant catalans com internacionals.

En Guillem Gecubi amb un violí i una viola acabats i vernissats i sobretot un violí encara a mig fer que promet ser una autèntica obra d'art, amb una fusta molt selecta i espectacular.

En Lluis Clapers també ha portat instruments tant nous com antics, així com Xavier Vidal i Vicent Sunyer.

En Gerard Diaz ha portat més arcs que mai, cada vegada més ben aconseguits i evolucionant estilísticament a velocitat vertiginosa. A destacar com a novetat un arc de contrabaix elegantíssim, fet amb la noueta del sistema francès.

L'Anna Andreu ha presentat diversos violins i violes,dels que cal remarcar una nova viola, model Amati amb un vernís antiguitzat molt transparent i molt ben aplicat, que ja és marca de la casa.

Pel que fa al professorat i després d'uns quants anys d'absència aquest any ha tornat com a professor de viola en Paul Cortese, amb el qual ens uneix una entranyable amistat.

No cal dir que tots plegats gaudim d'aquesta trobada i d'aquest curs, en la qual retrobem músics i amics d'edicions anteriors, que esperem també retrobar l'any que vé.

____________________________________________________
http://einafustalletrainota.blogspot.com/2009/07/6-mostra-de-luthiers-de-cervera-juliol.html
Anònim ha dit…
El primer tabal dels carranquers,es va comprar a la casa Parramon.
el timbaler del Bruc ha dit…
amb el temps se'ls ha canviat el parche per un de sintètic, que aguanta més
Lo Carranquer ha dit…
Curs i Festival Internacional de Música d'Estiu
________________________________________________

Arribat el mes de juliol retorna amb més activitats que mai el XXIX Curs Internacional de Música de Cervera, que organitza la Càtedra de Música Emili Pujol i sota l’auspici de l’Associació d’Amics de la Música. Enguany les classes seran impartides per un prestigiós professorat internacional entre els dies 23 de juliol i 1 d’agost.

A redós del Quartet Orpheus i la base de professors del curs de música habituals hi haurà la incorporació de José Mor –violoncel-, David Rejano –trombó- i Jed Gaylin –director d’orquestra que habitualment treballa amb orquestres de joves.

Aquest curs, a més, hi haurà novament activitats complementàries força interessants, com l’exposició i venda de partitures a càrrec dels editors més importants del país (diumenge 25), la VII Mostra de lutiers (dimarts 27), Jornades sobre Musicoteràpia (dijous 29) i enguany la Contrabaixada (diumenge 25 i dilluns 26).

Aquesta darrera activitat inclourà diversos tallers com “Pautes bàsiques de la tècnica del contrabaix”, a càrrec d’Andrew Ackerman, així com una classe magistral a càrrec del mateix professor; “Preparació escènica: els nervis a l’actuació“, a càrrec de Jonathan Camps; una orquestra de contrabaixos, que oferiran un concert el dilluns 26 que dirigirà Xavier Puertas; i l’exposició i venda de contrabaixos, arcs i accessoris de botigues i particulars, que tindrà lloc als passadissos de la Universitat.

Les classes aniran a càrrec d’un prestigiós professorat internacional, que compta entre els seus membres amb alguns dels més destacats músics de centres i orquestres com la Universitat de les Arts de Berlin, la Universitat de Música de Colònia, el Conservatori de Viena, ESMUC, Conservatori del Liceu o d’orquestres com la Filharmònica de Munich, o la Simfònica de Dusseldorf, OBC...

A més, el XXX Festival Internacional de Música embolcallarà el curs durant aquestes dates, amb recitals, concerts de música de cambra, cobla i orquestra, amb un ressenyable nombre de música catalana, tal com podeu veure en la programació.

____________________________________________
http://www.cerverapaeria.cat/noticies-ca/curs-i-festival-internacional-de-musica-d2019estiu