Reestrena de la campaneta de Sant Pere el Gros


S'ha reparat per part del grup de campaners la petita campana de l'ermita de Sant Pere Gros i avui, data de la festa del Sant, s'ha estrenat.

En la reparació estava previst ajustar la ferramenta de tensors amb el bronze perquè amb els 40 anys darrers, data de l'estrena d'aquesta campana, segurament mai s'havia efectuat cap reparació de manteniment. La feina es complicà un xic donat que les femelles estaven soldades als tirants, motiu del perquè ha fet falta tallar aquests i soldar-hi rosques noves.

Agrair el treball que per la part tècnica l'ha fet el cerraler cerverí Pere Guàrdia que ho ha fet a títol de col·laboració que tant els campaners con la mateixa parroquia hem d'agraïr. No així a la Paeria de Cervera, als que se'ls havia demanat que netegessin l'escala d'accés a la teulada/campanar, per haver-hi una quantitat de pols acumulada, i tot i dir que ho farien, han estat els campaners i el materix Pere Guàrdia els que ho varen haver de fer.

La campana porta la data de fosa de l'any 1907 i és al campanar de l'ermita des del dia de Sant Pere de l'any 1969.

S'adjunta una fotografia detallant tal com ha quedat. Per veure com estava la campaneta abans de la reparació, clica aquí.

Informació facilitada pels Campaners de Cervera, campanersdecervera@yahoo.es

Comentaris

Bern ha dit…
A la Paeria cada dia se'ls pot demanar menys coses. Mireu com està tot que fins fa poc encara hi havia al campanar restes de l'encesa de l'Aquelarre de l'any passat.
No ase falta desir nada mas!!!