Aquest dissabte 5 de febrer, el Ball de Diables de #Cervera “Carranquers” actuarà a la cercavila de foc de les #Decennals de #Valls: “Un tomb de festa: llum, pòlvora i foc"

El 5 de febrer, el novè dia de les decennnals de Valls, un cop sigui fosc, el Ball de Diables de Cervera “Carranquers” i el Ball de Diables Infantil, participaran a la mostra de foc “Un tomb de festa: llum, pòlvora i foc”. 

A les 18:30 h, des de la plaça del Blat, engegarà la tabalada d'anunci de la mostra de foc que començarà mitja hora després des de la plaça del Quarter. Comptarà amb l'actuació del drac de Vilafranca del Penedès, el ball de Diables de l'Arboç del Penedès, el ball de Diables de Tarragona, el ball de Diables infantil de Tarragona, el ball de Diables de Reus, el ball de diables infantil de Reus, el ball de Diables de Cervera “Carranquers”, el ball de Diables infantil de Cervera “Carranquers” , el bou de Santpedor, el drac de la Riera de Gaià, el bou de Tarragona, el ball de Diables de Valls, el ball de Diables infantil de Valls, el drac de Valls, el drac petit de Valls i el bou tradicional de Valls. El correfoc arribarà fins a l'aparcament de l'Antic Escorxador, on els diversos grups executaran els seus balls i les enceses de lluïment.


Ball de Diables de Valls

La mostra de foc forma part de la proposta “Un tomb de festa”, que consisteix en un recorregut a través del cicle festiu anual dels Països Catalans que comença amb la celebració del Carnaval i que acaba amb la festivitat de la Candela. S'hi podran veure expressions festives de tota mena que es duen a terme durant el curs d’un any natural. La mostra està articulada en quatre blocs temàtics que representen diverses disciplines de l'àmbit festiu com la religiositat, la sàtira, el foc i també el fet patronal.

Serà la tercera participació en unes decennals per part del Ball de Diables de Cervera “Carranquers”, que ja van actuar-hi el 2001 i el 2011.


Imatge extreta de: http://www.diables.cat/node/4132
Font: https://www.decennalsvalls.cat/

 

Comentaris