L'Explosió del Carro (#SCOPPIOdelCARRO) a #Florència

 

 


L'Scoppio o Explosió del Carro és un esdeveniment que se celebra cada diumenge de Pasqua a la ciutat de Florència, a la Piazza del Duomo. 

El seu origen es remunta a l'època de la primera croada. La celebració d'aquesta festa és la mateixa que la que tenia lloc en el passat: pintorescs bous empenyen el carro, que data del segle XVIII, des de Porta al Prato fins l'esplanada del Duomo. 

Al centre del carro es col·loca el filferro sobre el qual es lliscarà, des de la catedral, el coet amb forma de colom anomenat colombina, mentre que des de l'església dels Sants Apòstols, comença la processó del clergat que arribarà fins al Baptisteri, on s'iniciaran les funcions sagrades.

Al migdia, s'encén la colombina, que baixa pel filferro deixant un rastre de fum al llarg de la nau central del Duomo. Després arriba a el carro, on es prenen els petards, i finalment torna a punt de partida. Al cap d'uns instants, centenars de fums multicolors s'encenen al carro, acompanyats de xiulades i esclats, mentre que a la part superior s'encén un molinet, que després de donar voltes, amb una explosió, s'obre com els pètals de un lliri.

Per saber més:

Comentaris