29 d'abril, Dia Internacional de la #Dansa · #DID2021 #SeguimBallantLo

 


El Dia Internacional de la Dansa el va proposar el Comitè de l’ITI (International Theatre Institute), perquè fos celebrat anualment el 29 d’abril. És la data que coincideix amb aniversari del naixement de Jean-Georges Noverre, considerat el creador del ballet modern. 

El Dia Internacional de la Dansa vol celebrar-la i donar a conèixer la universalitat d’aquesta forma d’expressió artística, vol travessar totes les barreres polítiques, culturals i ètniques per acostar la tota ciutadania a través d’un llenguatge comú.  

El Dia Internacional de la Dansa té com a objectius principals: 
  • Promoure les manifestacions artístiques de dansa arreu del món 
  • Conscienciar la ciutadania del valor d’aquesta forma d’art 
  • Donar suport a la comunitat de la dansa per promoure la seva tasca a gran escala, i per tal que els líders d’opinió en els governs i l’esfera política prenguin consciència del seu valor, i hi donin suport 
  • Gaudir i compartir la joia de la dansa amb tothom 
Per aconseguir-ho, cada any es llença arreu del món un missatge escrit per un destacat ballarí, ballarina, coreògraf o coreògrafa. Aquesta persona és escollida per l'ITI a proposta del seu comitè de dansa. Així mateix, es programen activitats arreu del món, impulsades des de les organitzacions locals, com el flash-mob que us proposem, creat per l’APDC-Associació de professionals de la dansa de Catalunya.

Comentaris