Hem començat la digitalització dels "lo Carranquer" sobre paper #Cervera #Carranquers

Lo Carranquer va néixer com a Butlletí d’informació interna, ja fa més de 23 anys: el número 0, va veure la llum el març de 1998. Durant la primera, segona i tercera època era una eina de comunicació interna del Ball de diables de Cervera “Carranquers”, editada sobre paper en què, a banda de l’actualitat de la colla, es tractaven altres assumptes de temàtica diversa. 

Fou en la quarta època que els membres del Consell de redacció que vam entrar el juliol de 2007 el vam transformar en un blog obert a tothom, per donar a conèixer de dins a fora i de fora cap a dins el Ball de Diables i el fet diabler de Cervera i dels Països Catalans.

Enguany, iniciem el que podríem anomenar una mena de cinquena època amb l’edició del butlletí mensual, i volem posar en valor i fer accessibles tots els documents que formen el fons de lo Carranquer.

Tenim la sort que el Ball de Diables va dipositar part del seu fons a l’Arxiu Comarcal de la Segarra, i gràcies a la seva bona voluntat ja hem digitalitzat alguns exemplars… Malauradament part de l’arxiu encara resta a la casa, i ara mateix a causa dels desperfectes de l’últim temporal no hi podem accedir amb normalitat. De moment us deixem un petit “tast” del numero 0 de la primera època: el primer butlletí 









 

Comentaris