Berga suspèn #LaPatum de 2021 i estudia la tipologia d’activitats alternatives que es podrien fer per #Corpus

 



L’Ajuntament de Berga ha suspès la celebració de La Patum per segon any consecutiu, a causa de la Covid-19. La decisió ha estat acordada per les persones que integren el Patronat Municipal de La Patum reunides el divendres 26 de febrer, en sessió extraordinària per tractar diverses qüestions relacionades amb l’organisme de participació sectorial. Tal com va succeir l’any passat, la situació de pandèmia sanitària ha motivat la cancel·lació de l’edició de 2021, que havia de celebrar-se del 2 al 6 de juny. La incertesa sobre l’evolució de la pandèmia en les properes setmanes i mesos, fa que a dia d’avui resulti improbable poder celebrar la festa tal com la coneixem, tenint en compte que les restriccions establertes per les autoritats sanitàries i governamentals no permeten la celebració d’actes i activitats de cultura popular i tradicional per tal d’evitar el risc de generar aglomeracions de persones. També cal recordar que La Patum és una festa que comporta una organització complexa i que requereix mesos d’antelació per a la seva preparació. 

L’acord de suspensió de la festa ha estat consensuat pels membres del patronat format per representants dels diferents grups polítics del consistori, caps de colla de la comparseria patumaire, altres persones vinculades a la festa berguedana i persones representants d’altres Patums que se celebren a la ciutat. La suspensió de La Patum de 2021 també suposa la cancel·lació del Concurs de cartells anunciadors de la festa. 

Activitats alternatives per Corpus 

En la sessió extraordinària també s’ha iniciat el debat sobre la tipologia d’activitats alternatives que es podrien portar a terme durant la setmana de Corpus per commemorar la festivitat. La celebració només contemplaria activitats que complissin totes les mesures preventives de seguretat i aforament. En les pròximes setmanes es determinarà la programació d’activitats en coordinació amb els cossos de seguretat i emergències.


Comentaris