Posposada l’edició 2021 del Misteri Folk

 



El Grup de Treball del Misteri Folk de Seny Major, després de cercar possibles solucions amb la Paeria de Cervera i l’Aula de Sons, hem decidit finalment anul·lar l’edició d’enguany. Malauradament, hem assumit que no es pot dur a terme, ateses les mesures restrictives causades per la COVID-19, especialment en allò que afecta el confinament municipal, atès que el Misteri Folk té fonamentalment el sentit de reunir alumnes d’arreu - d’Agramunt, Bellpuig, Cervera, Guissona i Tàrrega.


El Misteri Folk vol ser una audició realitzada per l’alumnat de la Xarxa d’Espais de Música Tradicional (XEMT) - Aula de Sons en format de cafè-concert. La XEMT - Aula de Sons és un projecte educatiu que pren, com a marc d’actuació, l’àmbit de la música popular i tradicional. A Cervera s’estableix a partir del 2012-2013: la primera edició fou l’any 2015 (2014, si tenim en compte el Bruixa Folk com a primer precedent). Des de l’Agrupació de Cultura Popular i Tradicional cerverina, Seny Major, ens encarreguem de l’organització: instàncies, publicitat, decoració i adequació de l’espai i muntatge d’una petita barra amb productes de proximitat.  El Misteri Folk és important, des del nostre punt de vista, perquè és una finestra a la ciutat del projecte i treball que realitza la XEMT en el nostre territori més proper.

A més, és un acte que aporta un caire popular-tradicional a la Festa Major d’hivern de Cervera: ajuda a transmetre i a divulgar músiques i instruments que, per les seves característiques, tenen pocs intèrprets. Són músiques habitualment pensades per acompanyar balls o que formen part de moments de festes populars, i que amb el Misteri Folk podem gaudir d’una forma diferent: en lloc de viure-les a peu de plaça o en un seguici al carrer, les podem assaborir per si mateixes en un format més proper, on només la música és la protagonista principal.

Així mateix, l’activitat que es desenvolupa, si bé se centra en l’àmbit educatiu, també pretén tenir una presència activa en totes aquelles activitats relacionades amb el món de la cultura popular i tradicional de cada indret: tallers, audicions i actuacions - pròpies de la formació docent del projecte, però també de promoció de la música popular i tradicional en actes de caire festiu, com concerts, trobades, seguicis, bestiari, balls populars o festes majors. Instruments o modalitats com l’acordió diatònic, el cant tradicional, el flabiol i el tamborí, la gralla, els instruments de pua, la percussió tradicional, la tarota, la viola de roda, el violí tradicional o el sac de gemecs hi tenen el seu altaveu. Podeu trobar més informació a través del correu electrònic xemtradicional@gmail.com o al lloc web auladesons.cat .

Per finalitzar, no tanquem la porta a que, si durant el mes de juny les mesures i l'índex de transmissió es relaxa, puguem realitzar un Misteri Folk estival, especial i extraordinari però no per això menys caliuejant.

Informació facilitada per Agrupació Seny Major
Fotografia: 
Mister Folk 2018. Auditori Municipal. Autor: Xavi Martí Pifarré

Comentaris