Trobada Nacional de #BallsdeDiables de #Catalunya - Presentació dels Balls Infantils

Seguim amb les presentacions!!

Avui és el torn dels més petits, els BALLS INFANTILS que participaran en la trobada!!

Recordeu a les 18.15h a la plaça Major.


El Ball de Diables Infantil de Torredembarra es va presentar el 29 d'agost de 1999 a la Plaça del Castell de Torredembarra, apadrinat pels Balls de Diables Infantils de l'Arboç i de Tarragona.
 Aquest 2019 l'entitat vol celebrar el 20è aniversari de la creació del ball infantil amb la mateixa il·lusió que es va presentar l'agost de 1999.


El Ball de Diables Infantil de Valls va ser creats l’any 1990 en la Festa Major de Sant Joan, al mateix temps que el Drac petit de Valls. Es van crear per introduir a la mainada a la cultura popular i tradicional vallenca. Funciona com a versió infantil del ball de Diables i actualment forma part del Tomet del Poble i enguany estrenen la versió del seu ball parlat. Són una rèplica exacta del ball de Diables adult. Aquesta representació es realitza per la Festa Major.



El Ball de Diables Infantil de Sant Quintí de Mediona. La colla de diables dels petits comença a sortir fent cercaviles i dient versots al voltant del 1990 sota el paraigües del Cau Botifoll una entitat de lleure del poble. Ja cap a l’ any 2001 recau la organització dels balls infantils en la Festa Major dels Petits. Amb l’ajuda impagable de la colla dels diables grans, que van ensenyar els textos i la coreografia del ball s’aconsegueix fer la primera representació del típic per la colla dels petits l’any 2004 i des d'aleshores s’ha representat cada any fins ara.

Comentaris