Trobada Nacional de #BallsdeDiables de #Catalunya - Presentació dels Balls IV i final

Recta final de les presentacions!

Us esperem el dissabte, tots a Cervera!


Ball de Diables de l'Arborç. La primera referència data de 1770. Des d’aquesta data, el ball no ha deixat mai de sortir, excepte en períodes de guerres, i és així com ha pogut mantenir les característiques originals. L’element més representatiu del Ball de Diables de l’Arboç és la carretillada, tot un espectacle on la intensitat i la continuïtat del foc de les carretilles dels diables converteixen un racó de la plaça de la Vila en un veritable infern.


El Ball de Diables de La Llacuna va néixer l'any 2001, amb l'objectiu principal de fomentar el model tradicional de diables, prenen com a model el de l'Anoia/Penedès. Aquest tipus es diferencia amb la resta de colles actuals en que es representa una lluita teatralitzada entre el bé i el mal.


Ball de Diables de Santa Coloma de Queralt. Era l'any 1999 un conjunt de joves de Santa Coloma de Queralt (i de les rodalies) van decidir formar una colla de diables, perquè en la Festa Major si volia fer sempre un correfoc i d'aquest fet gairebé fa 20 anys.


El Ball de Diables de Vila-seca el funden un grup de vila-secanes i vila-secans l’any 1989. A Vila-seca existeixen referències prèvies a l’aparició de l’actual Ball de Diables de mitjans i finals del segle XIX. Es té constància que aleshores es realitzaven actuacions de Diables al municipi, que malgrat no quedar emmarcades dins l’activitat d’una entitat com l’entenem avui en dia.

Comentaris