Quan els reixos venien del Mas Duran i anaven a la Casa dels Diables #Cervera @acsegarra1

Ahir l'Arxiu Comarcal de la Segarra, al seu compte de twitter publicava una imatge dels reis i patges reials a l'antic Teatre Agrícol de Cervera el Nadal de 1932/33.
Ja fa uns anys, una tarda d'estiu, preparant pirotècnia a la "casa dels diables", una persona gran es va parar i es va dirigir a nosaltres tot dient que de petit venia a rebre els reis al teatre que estava ubicat en aquella casa. Recordava com els reis sortien del Mas Duran i mica en mica es dirigien al centre de la ciutat acabant, en aquella època, al Teatre Agrícol on, a cobert, rebien els infants de la ciutat.

Els baixos de la "casa dels Diables", com anomenem col·loquialment a l'antiga Casa Delmera de la Generalitat, és l'espai que ocupava el Teatre Agrícol, i és en l'escenari del teatre on van ser fotografiats els reis i els seus patges.

L'antiga Casa Delmera de la Generalitat és un edifici municipal, que al llarg dels quasi cinc segles d'antiguitat ha acollit nomboroses inniciatives. Els diables podem dir que formem part d'aquesta curiosa i llarga llista d'inquilins.





Fotografia: Gómez Grau. Col·lecció fotogràfica de l'@acsegarra1

Comentaris