Reviure el Patrimoni (I): Festa i ocupació de l'espai. 27 de gener al Museu de #Cervera

El Museu de Cervera va celebrar el 2017, els 40 anys d’Aquelarre amb una exposició “en construcció” que es plantejava com un repàs de la festa al llarg del temps però, sobretot, com una crida a la participació.

L’exposició era el punt d’inici d’un projecte més ambiciós que pretén activar la participació activa de tots els agents que tenen vinculació amb la festa al carrer, la recollida del màxim de material possible vinculat amb la festa i que, en aquests moments, està dispers, i el debat entre tots els interpel·lats per tal d’arribar a consensuar un relat que expliqui la festa de l’Aquelarre des dels seus orígens al moment present. L’edició d’enguany de la Jornada de Reviure el Patrimoni és doble i es desenvoluparà en 2 sessions diferents els darrers dissabtes de gener i febrer.





La primera jornada "Festa i Carrer" tindrà lloc el pròxim dissabte 27 de gener a l'Auditori de Cervera, amb el següent programa:

- Benvinguda a càrrec de Ramon Royes, Paer en cap de la ciutat de Cervera

- A les 10 h
Presentació de la jornada, a càrrec de Roger Costa, antropòleg de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya i Carme Bergés, directora del Museu de Cervera.

- De 10.30 a 11.30 h
Festa i carrer. L’ocupació festiva de l’espai públic, a càrrec de Manuel Delgado, antropòleg

- De 12 a 14 h
Taula d’experiències i debat moderat per Manuel Delgado
La Patum de Berga, a càrrec d’Albert Rumbo
El carnaval de Solsona, a càrrec de Pere Obiols
L’Aquelarre de Cervera, a càrrec d’Antoni Martí


La inscripció es gratuïta. Cal formalitzar-la omplint el formulari al lloc web següent: www.museudecervera.cat/reviurelpatrimoni

Font: www.museudecervera.cat/reviurelpatrimoni

Comentaris