HISTÒRIA NATURAL I SÍMBOLS AL BESTIARI MEDIEVAL

En el marc de l'exposició Bestiari, el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona acollirà la conferència"Història natural i símbols al bestiari medieval", a càrrec de Xavier Bellés, autor dels textos de l'exposició i reconegut entomòleg i director de l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF).

Us recordem que l'exposició Bestiari, de Xavier Bellés i Perico Pastor - important pintor, dibuixant i il·lustrador-és una mostra singular, fruit de la captivant col·laboració entre art i ciència, que dóna lloc a una original interpretació dels bestiaris propis de la imatgeria medieval.

El bestiaris van ser, després de la Bíblia, els llibres més populars de l’Edat Mitjana amb una extraordinària difusió entre els segles XII i XIV. En ells es recollien descripcions d’animals, més o menys reals, que acompanyaven les lliçons morals destinades a la reflexió dels fidels.

Xavier Bellés i Perico Pastor comparteixen amistat i afició pels bestiaris. Fou aquesta coincidència el que els portà a recrear, amb el to del text i l’estil romànic, un bestiari modern, interpretació del que podrien haver estat els avantpassats dels llibres de zoologia.


Comentaris