El 4 de desembre és SANTA BÀRBARA, patrona dels #pirotècnics i els #campaners




El món catòlic celebra el dia 4 de desembre la festivitat de Santa Bàrbara, erigida com a patrona dels pirotècnics, els artillers, els miners i tots els oficis relacionats amb els explosius. 

Sembla que el mèrit per exercir aquest patronatge no és altre que pel fet de ser martiritzada i degollada pel seu pare, Diòscor, al retornar aquest cap a casa seva, es va originar una gran tempesta i un llamp va caure sobre el botxí i el va fulminar. D'aquí ve la dita "que només ens recordem de Santa Bàrbara quan trona". 

Aquesta màrtir del segle III, que és venerada i està inclosa en el santoral ortodox i cristià, va ser reclosa pel seu pare en una torre en la qual hi havia dues finestres. Ella, per la seva pròpia iniciativa, va fer que se n'obrís una altra perquè considerava que la llum entrava des d'un mateix lloc per tres parts, la qual cosa simbòlicament identificava amb la Santíssima Trinitat.

A l'adonar-se el seu seu pare que s'havia convertit al cristianisme la va denunciar a Martinià, pretor de la província de Nicomedia, el qual la va condemnar fent-la patir flagelació, el poltre, estripaments amb rascles de ferro i decapitació a mans del seu progenitor.


Imatge extreta de http://gagomilitaria.blogspot.com.es/2012/12/4-de-diciembre-santa-barbara-patrona-de.html

Informació extreta de www.bestiari.cat

Comentaris