Crònica de la X Diada dels @Margeners de #Guissona · @SomSegarra








Guissona (La Segarra).- Després d’una llarga temporada, aquest cap de setmana passat els Margeners de Guissona han celebrat la seva desena diada, acabant d’aquesta manera actuant a casa. Els acompanyaven els Castellers de Badalona i els Castellers de Caldes de Montbui.

L’actuació va començar a les 17:30 amb un cel tapat però que finalment va permetre a les colles poder actuar a la plaça Major, davant de l’església de la localitat, i no dins d’aquesta com estava previst fer-ho en cas de pluja.

Així doncs, les tres colles van realitzar els pertinents pilars de benvinguda. Per part de la colla marró, van ser 3 pilars de quatre.

La colla local va encetar les rondes de castells amb un 4d7, que era el número 100 descarregat de tota la història de la colla. No va ser fàcil i es va haver de treballar. Els castellers de Badalona van obrir la seva ronda amb un altre 4d7, força lleuger i que no va comportar cap problema per a descarregar-lo. Pel que fa als castellers de Caldes, van començar amb un 3d7 amb poques camises pròpies però amb el tronc molt experimentat.

La segona ronda va començar amb un 3d7 dels Margeners, castell que estava molt bé de mides que va ser descarregat de forma plàcida. Els badalonins també van descarregar un 3d7 i els de Caldes, un 4d6 amb agulla.

En tercera ronda de castells, per tant últim castell de la temporada, els de marró van descarregar un 5d6 amb estrenes al tronc i a canalla, però que en cap moment va semblar que així fos. Els grocs, com a les anteriors rondes, també van fer un 5d6 i els de Caldes un 4d6.

En ronda de pilars els Margeners van realitzar dos pilars de 4 simultanis i les colles foranies un pilar de 5 cadascuna. Cal destacar que en acabar la ronda de pilars, la colla local va dur a terme un pilar de 4 completament femení, demostrant que en el món casteller, així com en tots els casos de la vida quotidiana, no importa el gènere.

D’aquesta manera els Margeners tanquen la temporada de castells, però les activitats encara no s’acaben, ja que d’aquí dues setmanes realitzaran el seu sopar de final de temporada i un concert obert a tots els públics al pavelló municipal de Guissona. I d’aquí aproximadament un mes, l’assemblea ordinària sortint.

  • Castellers de Badalona: pd4, 4d7, 3d7, 5d6 i pd5
  • Castellers de Caldes: pd4, 3d7, 4d6a, 4d6 i pd5
  • Margeners de Guissona: 3 pd4, 4d7, 3d7, 5d6, 2 pd4 i pd4 femení


Informació facilitada pels Margeners de Guissona

Comentaris