Enguany no hi haurà pedalada al tossal de les Bruixes

Una llegenda recollida al Canós per Joan Bellmunt i Figueras en el llibre Fets, costums i llegendes de la Segarra (Volum 1), que parla del Tossal de les Bruixes com a lloc de reunió de les bruixes i bruixots de la contrada, va servir d'inspiració a la comissió organitzadora del Dijous Gras de l’any 2012 per fer realitat la Pedalada Nocturna i Popular al Tossal de les bruixes.

El que va nèixer com un acte que formava part del desè aniversari de la festa, al llarg de quatre edicions es va anar transformant i creixent fins a fer-se un lloc destacat dins dels actes familiars previs a la celebració a la nostra ciutat del Dijous Gras d’Aquelarre. Organitzada per la Penya Ciclista Cervera i l’Agrupació Seny Major, una o dues setmanes abans de dijous gras, organitzadors, voluntaris i ciclistes marxaven a la llum de la lluna plena fins a la veïna població del Canós.

Malauradament, després de quatre edicions, des de la comissió organitzadora de Dijous Gras, hem decidit no continuar endavant amb l'edició de 2016. No ha estat una decisió fàcil, però el creixement en participació demanava una implicació que, en ocasions, desbordava la pròpia organització i des de la comissió hem decidit centrar els esforços en la festa de Dijous Gras d’Aquelarre.

Des d’aquí, només ens queda aprofitar aquestes últimes ratlles per donar les gràcies a totes les persones que fins ara ho havien fet possible: estaments oficials, participants, voluntaris, actors i actrius, restauradors… Un gran conjunt de gent que ha fet possible durant quatre edicions la Pedalada Nocturna al Turó de les Bruixes.

Gràcies a tots! Ens veiem el Dijous Gras… i qui sap… potser d’aquí un temps ens retrobem dalt del turó de les Bruixes.

Font: Agrupació Seny Major

Comentaris