La Coral Infantil Nova Cervera enregistra el CD de #Cantània 2017 @CoralsInfantils







Els passats 27, 28 i 29 de juny, el grup de grans de la Coral Infantil Nova Cervera va participar en l'enregistrament de la cantata "La nit dels malsons", juntament amb la Coral de l'Escola Municipal de Música Josep M. Llorens de Guissona. Aquesta cantata, amb música d'Àlex Martínez Casamada i lletra de Marta Buchaca, és la que prepararan totes les escoles que participin durant el curs vinent al projecte Cantània 2017.

Cantània (un nom que va néixer de la simbiosi de "cantata" i "contemporània") és un projecte creat fa més de 25 anys, organitzat i produït pel Servei Educatiu de l’Auditori de Barcelona i adreçat a escoles de Primària. Cada any s’encarrega la composició d’una cantata infantil a un compositor català de reconegut prestigi que crea la seva obra atenent a les característiques de l’activitat: que hi hagi un gran cor de nens i nenes a l’escenari i que hi participin músics professionals d’alt nivell. El projecte involucra centenars d’escoles de primària, amb 3 sessions de formació per als professors organitzades al llarg de l’any per tal que preparin l’alumnat per anar a fer els concerts finals. L’enregistrament del CD de l’obra i el treball des de l’organització i des de les aules permeten que després d’un únic assaig general tingui lloc la interpretació de la cantata en concert.

"La nit dels malsons" és una cantata en estil de música jazz-rock-fusió que tracta el tema de la por , en totes les seves vessants (por anticipada a anar de colònies, por a que se'n riguin de tu, por a engreixar-se, por a perdre la feina, por a sortir a l'escenari,....), i acaba concloent que tot i que la por és necessària per viure, no ens ha de condicionar ni espantar. L'últim cant de la cantata es diu "Viu la vida sense por".

A més a més del cor (a una, dues i tres veus), la cantata té una instrumentació per a piano, baix elèctric, guitarra elèctrica, bateria, dos trompetes, saxo i trombó. També hi ha dos cantants solistes, un noi i una noia (la televisiva Elena Gadel).

Aquest enregistrament, realitzat a l'Auditori de Barcelona, ha estat una experiència molt enriquidora per als cantaires de les dues corals de la Segarra, tant per l'estil de música nou i diferent que ens ha fet treballar, com pel fet mateix de viure des de dins l'enregistrament d'un CD. També el treball amb els dos directors del projecte (l'Elisenda Carrasco i el Pep Prats) ha estat molt interessant.

Tot i que van ser moltes hores de treball agrupades en pocs dies, els cantaires van respondre molt bé i ho van gaudir molt. I val a dir que van aconseguir un molt bon nivell.

Felicitats!!!

Coral Infantil Nova Cervera, coralinfantilnovacervera@gmail.com

Comentaris