La TROBADA de #BESTIARI FESTIU DOMÈSTIC de #Castelló (la Plana Alta) arriba a la seva 10a edició




Fidel a la seva cita anual, la capital de la Plana Alta organitza el proper dissabte 23 de gener una de les primeres activitats intercomarcal amb bestiari festiu, com ho és la Trobada de Bestiari Domèstic que enguany reunirà figures de les comarques de la Plana Alta, Baix Ebre i Tarragonès: Cavallets i Haca Traca Almalafa, Bou de Tortosa i Galera de Cambrils, a més d'altres elements de la cultura popular com els Cabuts de l'Antifaç, Unió Musical del Grau, Dolçainers i Tabaleters del Grau, grup de dansa Illes Columbretes i la colla de Dimonis Botafocs.

En un format que pràcticament es manté inalterable, la Trobada de Bestiari Domèstic (que forma part de les activitats apadrinades per l'Agrupació del Bestiari Festiu) beu en les fonts més pregones de la tradició a l'entorn de la figura de Sant Antoni del Porquet, arribant així a la seva desena edició i formant part ja indestriable del calendari popular castellonenc.

Programa d'actes
  • A les 5 de la tarda, davant del Casal Jove. Xa TROBADA DE BESTIARI DOMÈSTIC. PLANTADA DE BESTIARI amb els Cavallets de Castelló (Plana Alta), Bou de Tortosa (Baix Ebre), Galera de Cambrils (Tarragonès) i Cabuts de l'Antifaç i Haca Traca Almalafa.
  • A 1/4 de 7 de la tarda, al davant del Casal Jove. TABALADA amb la participació dels integrants de les entitats.
  • A 2/4 de 7 de la tarda, pels carrers dels voltants del Casal Jove. CERCAVILA sense foc del bestiari i cabuts, amb el suport de la Unió Musical del Grau.
  • A les 7 de la tarda, davant del Casal Jove. PRESENTACIÓ de la vida i miracles de Sant Antoni, a càrrec de Botafocs amb el suport dels Dolçainers i Tabaleters del Grau.
  • A 2/4 de 8 del vespre, davant del Casal Jove. ELS BALLS DEL BESTIARI amb les figures participants de la Xa Trobada.
  • A 3/4 de 8 del vespre, davant del Casal Jove. SORTEIG DEL PORQUET i balls populars amb el grup Illes Columbretes del Grau.
  • A les 8 del vespre, des del Casal Jove. DIABLERA DE SANT ANTONI. CORREFOC amb Botafocs, els dimonis del Grau, i tot el bestiari de foc participant. Recorregut: per la parròquia de Sant Pere, carrer Sebastià Elcano, grup Mediterrani i retorn fins a la plaça de la Verge del Carme.
  • A 1/4 de 9 del vespre, al pati de la parròquia de Sant Pere. BENEDICCIÓ DELS ANIMALETS i repartiment de rotllos pel grup Scout Sant Pere.
  • A 2/4 de 10 del vespre, al grup Mediterrani i a la plaça Verge del Carme. ENCESA DE LES FOGUERES.
  • A les 10 del vespre, al grup Mediterrani. SOPAR tradicional de Sant Antoni.


Informació extreta de www.bestiari.cat

Comentaris