Gran temporada del #Pessebre Vivent de Sant Guim de la Plana @pessebre_oficis




El Pessebre Vivent de Sant Guim de la Plana ha tingut una excel·lent temporada 2015-2016 amb 4.000 visitants durant els 6 dies de representació. La seva llarga trajectòria, amb 33 edicions al darrera, li han permès consolidar el bon treball i la perfecció de les escenes basades en els oficis perduts. De fet, a Sant Guim de la Plana, van ser els primers en crear la modalitat de pessebre d’oficis que avui dia ja han desaparegut i ho fan amb escenes on l’important és ‘transmetre emocions, valors, identitat, història,  fins i tot jugant amb les olors, la música i, les mirades de les figures que són els grans protagonistes’.

El bon temps també ha facilitat que el Pessebre obtingués una bona afluència de públic i el dia de Sant Esteve es va fer el ple total. El Pessebre també ha estat visitat per turistes estrangers, a tall d’exemple, uns irlandesos que van quedar meravellats dels antics oficis, i van manifestar ‘que no havien vist cap cosa igual en tot el món’, segons explica el President del Pessebre, Jaume Oliva.

Per altra banda, enguany una empresa de realitat virtual, dirigida per Roger Vilaseca, amb arrels a la localitat va enregistrar el Pessebre en format vídeo 360º i que es podrà veure ben aviat.

Concurs a la xarxa Instagram

Ja feia dos anys que l’organització del Pessebre buscava organitzar un concurs de fotografia a Instagram i, enguany,  es va decidir tirar-lo endavant. La resposta ha estat molt bona i s’hi han presentat més de 300 fotografies sota el hashtag: #pessebresantguim

El passat dissabte dia 9 de gener una quinzena d’Instagramers, alguns d’ells amb molts seguidors, van resseguir tot el Pessebre. Cal destacar també la presència de freelance estrangers com Tom Bourdon, fotògraf professional que donarà a conèixer el pessebre de Sant Guim al Regne Unit, principalment.

Els Premis Instagram s’han atorgat a Carles Vila (@carlesvidu) de Barcelona per la millor escena, Laia Pedrós (@laiapeca86) de Montgai pel millor rostre i Anna Mestre (@annamestre14) de Cervera per la millor imatge general

El jurat va anar a càrrec de professionals de la fotografia i el periodisme, com Xavier Santesmasses, periodista al diari Segre, Josep Maria Santesmasses, fotògraf, i Miquel Parramon, expert en xarxes socials, com a coordinador tècnic.

El lliurament dels premis es va efectuar el dissabte 9 dins el marc del sopar de les figueres, que realitza l’organització en agraïment al gran treball d’actors i voluntaris. En els actes van participar-hi Robert Cama, qui va recitar una carta que va escriure als mitjans de comunicació sobre el Pessebre  vist des del punt de vista del figurant,  i Josep Maria Cera, qui va llegir una narrativa romàntica plena de tendresa d’aquests 33 anys de Pessebre, de la seva gent i especialment dedicada al Pol Oliva. El lliurament dels premis va anar a càrrec de Guillem Mora, Gerd Codina i Ramon Maria Verdès i la veu en off de Dània Verdès.

L’organització també va agrair a la premsa gràfica, internet i audiovisual que ha ajudat ha donar cobertura al Pessebre en els mitjans de comunicació. Ara ja estan apostant per donar més responsabilitats i relleu generacional als més joves del poble per assegurar la continuïtat del Pessebre.


Informació extreta de http://www.somsegarra.cat/cultura/noticia/3245/gran-temporada-del-pessebre-vivent-de-sant-guim-de-la-plana

Comentaris