Fer créixer la cultura popular a la @Viquipèdia




Quantes vegades heu llegit un article sobre cultura popular a la Viquipèdia i heu pensat que era incomplet? Ara per ara la Viquipèdia és l’eina més potent que tenim a l’abast per a difondre i situar la cultura catalana a la xarxa i per això cal millorar-ne i ampliar-ne els continguts constantment. Amb aquest objectiu, el mes de gener, en la mostra Som Cultura Popular, que es durà a terme al recinte de la Fabra i Coats del 21 al 24 de gener, hi haurà una viquimarató per a enriquir les entrades que fan referència a la cultura popular barcelonina.

Els continguts bàsics relacionats amb el panorama festiu de Barcelona ja són entrats a la Viquipèdia, però necessiten ampliació. Per això proposem a les colles, entitats i comissions de la ciutat que elles mateixes ampliïn els textos amb nova informació referenciada, dades, documentació i imatges. I, per tal d’arribar ben preparats a la viquimarató del mes de gener, hem organitzat un taller introductori en què tothom podrà aprendre a editar.

El taller es farà el dissabte 21 de novembre a la biblioteca Manuel Arranz – Can Saladrigas del Poblenou i durarà quatre hores, de 10.00 a 14.00. S’hi donaran les eines necessàries perquè una persona que no ha col·laborat mai amb la Viquipèdia sigui capaç de fer-ho el mes de gener. S’hi aprendrà com donar-se d’alta com a usuari, les eines de l’editor, les fonts més fiables… Les places són limitades i les inscripcions al taller es poden fer per correu electrònic b.barcelona.ma@diba.cat o trucant al telèfon 934.856.622.

I si ja sabeu com redactar entrades, us oferim un vídeo i un curs on-line perquè les vostres fonts d’informació –fotografies, documents, etc.– siguin fiables i verificables.

Descarregueu-vos la Guia bàsica d’edició de la Viquipèdia, fent clic aquí.

La trobada de Viquipedistes és un més dels àmbits de participació de la mostra Som Cultura Popular, un espai a disposició dels protagonistes de la cultura popular, que encara són a temps, fins al 20 de novembre a proposar alguna activitat per dur a terme del 21 al 24 de gener al recinte de la Fabra i Coats de Barcelona (taller, debat, actuació...). Per a més informació del Som Cultura Popular podeu fer clic aquí.


Imatge extreta de http://www.3intercat.net/news/tags/ca_ES/viquip%C3%A8dia

Extret de http://www.tornaveu.cat/article/10888/fer-creixer-la-cultura-popular-a-la-viquipedia

Comentaris