El 'Correllengua' de #Berga clou el calendari de sortides dels @Margeners de #Guissona @CdBerga @AireNou










Berga (Berguedà).- La colla castellera Margeners de Guissona va realitzar aquest dissabte 24 la darrera sortida de la temporada. Els del camisa marró es van desplaçar a Berga, on actuaven en motiu del Correllengua.

L'actuació va estar condicionada per la poca quantitat de camises desplaçades, cosa per la qual es va haver de deixar per aquest cap de setmana que ve altres construccions de més envergadura.

Després del pilar de salutació, els va optar per sortir a plaça amb un esvelt i segur 3d7, el qual va ser el castell més alt dels de la Segarra. El van seguir un 4d6 amb l'agulla i un lleugeríssim 4d6 que no van significar cap problema.

La colla amfitriona, els castellers de Berga van ser els encarregats d'obrir les rondes i van fer gala del seu bon moment de forma amb construccions de set i mig (superiors en dificultat al 3d7). Precisament en aquesta actuació van assolir el castell de set número 100 de la seva breu història. Cal destacar el seu magnífic 5d7 i el treball als castells amb agulles.

Castellers del Riberal, la colla que tancava les rondes, és una peculiar colla de Baó, a tocar de Perpinyà, Catalunya Nord. Amb la seva actuació, també condicionada per la manca d'efectius, van oferir un botó de mostra del que són capaços de fer, amb castells de la gamma alta de sis.

L'actuació va acabar amb una cercavila pels carrers de Berga i un sopar popular, que va aplegar més de 400 persones.

Per aquesta setmana es fixen assajos especials el dimecres i el divendres, per a l'actuació del dissabte 31 a Guissona en motiu de la IX Diada dels Margeners.

Cal destacar també que aquest dijous 29 d'octubre a les 18:00 es presentarà a la Biblioteca de Guissona el conte "El Maginet tap de bassa", amb la presentadora del programa "Quarts de 9" Elisabet Carnicé.

Castellers de Berga: 2p4, 4d7a, 5d7, 3d7a, 2p5
Margeners de Guissona: p4, 3d7, 4d6a, 4d6, p5
Castellers del Riberal: 4d6n, 2d6, 3d6a, p5

Clica aquí per accedir a l'excel·lent galeria de fotografies de Josep Pontiroca


Informació facilitada pels Margeners de Guissona

Fotografies de Josep Pontiroca

Comentaris