Festival Internacional de Música Popular i Tradicional @FIMPT · Vilanova i la Geltrú, de l’1 al 4 d’octubre




El 35è FIMPT és ben a prop, i és que de l’1 al 4 d’octubre se celebra aquest festival que manté la voluntat d’arribar a un públic divers amb diferents actes, activitats i concerts d’arrel popular i tradicional per a joves, petits i grans.

Els músics vilanovins Elisabet Raspall i Jordi Paulí, seran els encarregats d’obrir el Festival Internacional de Música Popular Tradicional amb la versió de la cançó “Passeig del Carme” de Pere Tàpias, i oferint un concert molt especial que els reunirà per primera vegada com a duet. El mateix dijous 1 d’octubre, el restaurant Ceferino acollirà els Maridatges FIMPT, amb un espectacle que conjuga gastronomia, vi i la música de Pol Omedas Trio.

La cercavila de “La Colla” de Xamfrà, un projecte musical amb vocació social del Centre de Música i Escena del Raval de Barcelona, recorrerà els carrers de la ciutat durant la tarda de la segona jornada del festival. A la nit, La Vella Dixieland i Els Vernets presentaran l’espectacle Jazzcastells, una proposta innovadora i agosarada que fusiona dues de les formacions més reconegudes en el camp del jazz i la gralla. Per acabar la nit del divendres 2 d’octubre, les Nits FIMPTeres rebran la cantant africana Nakany Kanté i Guillem Roma & Camping Band Orchestra, a la plaça de la Vila.

Dissabte 3 d’octubre serà el dia amb més activitats i concerts per a totes les edats. Al matí, Xarop de Canya, amb un espectacle farcit de músiques, danses, malabars, olors i colors de l’orient més llunyà, s’aproparà als més petits de la casa que també tindran la possibilitat de gaudir d’un espai amb més de cinquanta jocs tradicionals fets amb fusta, proposats per FEFE i Companyia. Mentrestant, a la sala petita de l’Auditori Eduard Toldrà, Carles Belda oferirà un taller de rumbes per diatònic. Arribat el migdia, els grallers La Virolla i Els Cofins ompliran de música les places de Vilanova i la Geltrú. També en el marc del Sons de Gralla, Ivó Jordà tancarà els actes del matí amb la presentació-concert del llibre “Fitxa tècnica de la gralla”. Per començar la tarda de dissabte, l’acordionista Carles Belda farà la presentació-concert del llibre-cd ’24 rumbes per diatònic’. Poc després, tornarà a arrencar el FIMPetits amb una nova actuació de Xarop de Canya. A les vuit del vespre tindrà lloc el gran moment del 35è FIMPT, Kepa Junkera & Sorginak oferiran un concert molt especial que vol ser una festa conjunta per a commemorar, també, els seus 35 anys dalt dels escenaris. A la nit, serà el moment d’escoltar a Riu i Germà Negre, dues formacions folk catalanes que compartiran escenari amb els bascos Esne Beltza.

Una novetat d’enguany és la FIMPTeca, l’espai ubicat a la plaça de la Vila durant la tarda-nit de divendres 2 i dissabte 3 d’octubre, on el públic podrà menjar i beure mentre gaudeix dels concerts gratuïts.

L’últim dia del FIMPT, diumenge 4 d’octubre, obrirà al matí amb el Firasac, la trobada que dóna protagonisme al sac de gemecs, el flabiol i el tamborí, amb una fira de luthiers, cercaviles i el concert del grup Deixa’t de romanços. La tarda de cloenda del festival tornarà a oferir jocs per als petits, i es tancarà l’edició de 2015 amb el concert de The New Catalan Ensemble, la producció del 35è FIMPT en la qual també hi participen la Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius, la revista Enderrock, Adep i la Generalitat de Catalunya.

Podeu consultar tota la programació aquí.


Informació extreta de http://www.vilanova.cat/fimpt/index.php/es-noticia/l1-doctubre-arriba-el-35e-fimpt

Comentaris