L'Escola MARILÓ CASALS · @EsMariloCasals #tarot #astrologia #esoterisme




És una escola d’esoterisme i creixement personal fundada l’any 2000 per Mariló Casals. Juntament amb altres destacats professionals d’aquest univers, s’hi ensenya tarot, astrologia, grafologia, parapsicologia, etc., sempre des d’un vessant seriós i rigorós. 

L’escola pretén adaptar el model docent oficial –cursos pautats, programes d’estudis, seguiment personalitzat, avaluació periòdica– amb l’objectiu d’oferir un marc per a l’estudi de les activitats de bruixeria. 

L’Escola Mariló Casals ofereix, entre altres activitats, més de vint cursos diferents, estructurats en dues grans àrees: l’esoterisme i el creixement personal. Disposa d’una àmplia oferta de seminaris i tallers i les consultes personals en tarot, astrologia, grafologia i runes. 




Mariló Casals 

Mariló Casals (Barcelona, 1946-2009) va començar a llegir el tarot el 1981 i durant anys s’hi dedicà intensament, fent aprenentatge i tirant les cartes. Aquesta experiència la portà a obrir consulta el 1987 i poc després començà a col•laborar en el programa “Les mil i una nits” de Ràdio 4. Des de llavors, i durant més de vint anys, Mariló Casals començà l’estudi i l’aprofundiment en el tarot amb la consulta, la docència i els mitjans de comunicació, on sempre va transmetre una imatge seriosa d’aquest art endevinatori. 

Durant molts anys va estar professora de tarot en diversos centres, entre els quals en destaquen l’Institut de Ciències Parapsicològiques Hispanoamericà i l’Escola Quart Creixent. 

Fruit d’aquesta tasca, el 1998 edità el llibre “Apunts de tarot”, en el qual es recopilen els materials que, al llarg dels anys, va preparar per a les seves classes. 

L’any 2000 creà l’Escola Mariló Casals, que va dirigir fins a la seva mort. Actualment, la direcció de l’escola és assumida per la seva filla Maria del Mar Tort, que l’acompanyava ja des del moment de la fundació. 

Per a més informació: www.marilocasals.com 


Extret de ‘Les bruixes es pentinen. Mitologia i realitat de la bruixeria catalana’, de Joan Soler i Amigó i Roser Pubill. Ed. Pòrtic, 2014.


Comentaris