Els Geganters de Cervera @CerveraCG2014 van participar a l'APLEC Internacional de Torí @Adifolk_oficial




Els Geganters de Cervera van ser presents a l’Aplec Internacional de Cultura Popular Catalana, que es va celebrar a la ciutat italiana de Torí els passats dies 7, 8 i 9 d’agost. 

L’actual Ciutat Gegantera de Catalunya va participar a la 28a edició de l’Aplec Internacional que organitza anualment Adifolk. Els geganters cerverins van fer una de les seves últimes actuacions amb els Gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya (ACGC) a les portes del traspàs a Terrassa Ciutat Gegantera de Catalunya 2015. Els Gegants de Catalunya, en Treball i na Cultura, van produir un gran impacte visual al públic de Torí en trobar-se a aquestes figures de grans dimensions que no s’acostumen a veure en aquestes terres. 

La capital del Piemont és una ciutat industrial amb un important centre històric: exuberants palaus, multitud de museus i places històriques de grans dimensions que permeten la realització d’actes multitudinaris com l’Aplec Internacional d’enguany. L’epicentre dels actes va ser la gran plaça porxada de San Carlo franquejada per les esglésies de Santa Cristina i San Carlo, que li dona el nom, i l’estàtua monumental del Duc de Savoia Emanuele Filiberto. 

El dissabte 8 d’agost s’iniciava amb plantada d’elements festius i per la tarda una cercavila en la qual hi van participar els grups i balls de cultura popular de l’Aplec. Posteriorment, hi hagué una recepció oficial en la qual els representats dels grups catalans van fer entrega de records a l’Ajuntament de Torí. La participació dels segarrencs va anar en augment el diumenge 9 d’agost. Al matí es va realitzar una nova plantada d’elements festius amenitzada amb una ballada de sardanes i l’assaig dels balls protocol·laris dels Gegants i els Nans de l’ACGC

La tarda del diumenge va venir marcada per un Gran Seguici de comiat inundant de festa la gran plaça San Carlo a so del “Toc d’Inici de Barcelona” amb la participació dels grups presents a l’Aplec. Seguidament, el Geganters i Grallers de Cervera van realitzar el protocol·lari “Ball de l’Aniversari” dins l’espectacle “Cultura popular catalana universal i viva, l’estiu i la tardor”. Finalment, a la nit es va dur a terme la cloenda de l’Aplec amb l’Espectacle “Eridamus”. Un tiravolt final de les comparses de cultura popular va marcar així el fi de festa. 

La participació dels Geganters de Cervera a l’Aplec d’enguany inicia el compte enrere per el traspàs dels Gegants i Gegantons de l’ACGC a Terrassa, propera Ciutat Gegantera. Cervera ha portat durant un any i mig els Gegants i Gegantons de l’Agrupació actuant per tot Catalunya i també per Europa: l’Aplec de Timisoara 2014, a l’Expo Internacional de Milà 2015 i l’Aplec Torí 2015. Aquestes actuacions han creat una gran pinya entre tots els membres de la colla, els cossos de monitors de Gegants i el de Capgrossos de l’Agrupació i el grup de Grallers Canyats. 

Grup Geganters i Grallers de Cervera


Informació extreta de www.cerverapaeria.cat

Comentaris