Centenari dels #JocsFlorals de #Torà · Festa Major #1915 @SomSegarra




Ara fa just cent anys que es varen celebrar uns Jocs Florals a la vila de Torà. Fou durant la Festa Major de 1915 i pel que sembla tingueren molt d’èxit. 

Van ser organitzats pel centre 'Joventut Toranesa' i l’acte de lliurament de premis tingué lloc al Teatre 'Sala Canuto', situat als baixos del Convent de Sant Antoni. No disposem del programa d’actes ni dels textos de les poesies i escrits presentats i premiats. Les fonts orals consultades asseguren que varen ser molt lluïts i se’n va parlar molt de temps. 

Varen tenir un gran ressò a les pàgines de 'La Vanguardia' (l’únic mitjà de premsa escrita en el que hem trobat informació, junt amb la revista 'Feminal' que va publicar la fotografia que acompanya aquest escrit), que va anar donant noticies de l’esdeveniment a partir del 7 d’agost amb la publicació de la convocatòria dels Jocs, les bases, els premis i els membres del jurat; el dia 15 anunciava que s’havien ofert dos premis més, un que donava el Sr. Bisbe de Solsona a la millor poesia en lloança de la Mare de Déu de l’Aguda i l’altre el diputat provincial Sr. Ramon Riu per un treball en prosa.

(...)

Llegeix la resta de l'article a SomSegarra.cat

Comentaris