El programa educatiu de LES CASES DE LA FESTA de #BCN · #CulturaPopularBCN #escoles




Tallers de gegants per als més petits, de diables per als mitjans i de castells per als alumnes de secundària. Això és una petita mostra del programa educatiu de les Cases de la Festa, una iniciativa que vol atansar el món de la cultura popular i tradicional als alumnes de totes les edats. S’ofereix un programa educatiu complet amb cinc tallers diferents i tres concerts adaptats a les edats dels participants. A més de difondre el patrimoni i les tradicions, la finalitat dels tallers també es posar en relleu els valors comunitaris que desprèn la cultura popular.

A ‘On dormen els gegants?’ els nens i nenes d’educació infantil, primer cicle de primària i educació especial poden descobrir de ben a prop el món dels gegants i la imatgeria festiva. ‘Curts i llargs a pas de sardana’ és pensat perquè els alumnes de cicle mitjà i superior aprenguin a ballar sardanes i ‘Bateig de foc’, per endinsar-se en el món dels diables i el correfoc. Els més grans poden fer els tallers de castells ‘Un quatre de vuit amb folre i…?’ i el d’imatgeria festiva ‘Quin bestiari!’.

Per una altra banda, hi ha l’oferta de concerts, centrada en els estils musicals de la cobla i flamenc. 

Concretament, hi ha dos tallers de cobla per a alumnes d’edats diferents —’Compota de cobla’ i ’12×11 Audició per a cobla’— i un altre de flamenc per a nois i noies d’educació secundària. Es fan al centre cívic Casinet d’Hostafrancs i tenen una durada d’una hora. Els de cobla van a càrrec de la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona i els de flamenc els fa la Companyia de Manuela.

Per a més informació, consulteu l’apartat del programa educatiu de les Cases de la Festa a la seva web o descarregueu-vos el programa del curs 2015-2016.


Informació extreta de http://culturapopular.bcn.cat/ca/noticies/tallers-de-cultura-popular-per-a-totes-les-edats-amb-el-programa-educatiu-de-les-cases-de-la-festa

Comentaris