El sanaugí Joan Margarit obté el XV premi Jaume Fuster




El poeta Joan Margarit ha sigut distingit aquest divendres amb el XV premi Jaume Fuster, que atorga l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, en reconeixement a la seva trajectòria i per la divulgació que ha tingut la seva obra.

Arquitecte de professió, Joan Margarit, nascut a Sanaüja (la Segarra) el 1938, és un dels poetes en llengua catalana més llegits, amb una trentena de llibres publicats des de finals de la dècada dels 70, molts traduïts a l'alemany, l'anglès, el castellà, l'eusquera, l'hebreu, el portuguès i el rus.

Al llarg de la seva trajectòria ha rebut altres reconeixements, com el premi de la Crítica Serra d'Or, el Nacional de Cultura de la Generalitat i el Nacional de Poesía del Ministeri de Cultura per 'Casa de misericòrdia', el 2007.

Al gener, Margarit va publicar el seu fins ara últim poemari, 'Des d'on tornar a estimar', on aparca temes centrals de la seva obra com el pas del temps, la vellesa o la pèrdua dels fills per centrar-se en l'amor. 


Imatge extreta de http://blogs.elnortedecastilla.es/elavisador/2011/10/04/joan-margarit-un-tiempo-para-la-tristeza-protectora/

Informació extreta de http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/oci-i-cultura/poeta-joan-margarit-obte-premi-jaume-fuster-4208805

Comentaris