Llibres: 'ELS VESTITS POPULARS A CATALUNYA', de Montserrat Garrich i Sílvia Ventosa




Més enllà de tòpics i simplificacions folklòriques hi ha una forma tradicional de vestir dels catalans, fins a l’arribada de la industrialització. Un vestuari senzill i heterogeni, adaptat a les necessitats i al treball de cada zona, que si bé seguia els cànons estilístics del moment, conservava una personalitat pròpia, especialment en determinades peces. 
 
El llibre analitza el significat del vestuari popular i la seva relació amb la identitat nacional i amb les modes de cada època. Estudia els efectes de la industrialització en la seva confecció, la seva evolució des de finals del segle XVIII fins a la Primera Guerra Mundial i la tipologia segons els diferents àmbits geogràfics. També s’ocupa de les peces més conegudes com ara la barretina, la faixa, les espardenyes, el mocador, la ret, les mitges o la caputxa i de com algunes d’aquestes peces han arribat fins als nostres dies, alhora que analitza com han influït en el disseny de la moda actual. 
 
L’obra té una vocació gràfica destacable (amb pintures, il·lustracions, gravats i fotos), utilitzant imatges que il·lustren els diferents vestits populars més enllà dels tòpics. Elaborada per les especialistes Montserrat Garrich i Sílvia Ventosa i amb il·lustracions de Patrizia Falcone.

Fitxa bibliogràfica

1a edició: desembre 2014
Pàgines: 200
ISBN: 978-84-15885-20-7
Preu: 19,50 €


Text extret de http://www.llibreriacatalana.com/els-vestits-populars-a-catalunya-p-1338.html

Comentaris