L’Espitllera presenta al·legacions crítiques amb el Consorci Sanitari de Lleida




El Fòrum l’Espitllera ha presentat un plec d’al·legacions, davant la Delegació del Govern de la Generalitat a Cervera, molt crítiques amb la creació del consorci sanitari públic Sistema Integral de Salut (SIS) Lleida Pirineu. L’entitat ja es va adherir el passat més de juny al document emès per l’Assemblea del Personal de l’Àrea Bàsica de Salut Cervera – la Segarra d’oposició al fraccionament de la sanitat catalana i en defensa de la gestió pública de l’ens. 

En l'acte de lliurament, ha coincidit amb el representant de la Marea Blanca de la ciutat de Cervera, on s'han recollit més de quatre-centes adhesions crítiques amb el Consorci. 

En les seves al·legacions, l’Espitllera defensa la disponibilitat de la ciutadania de la Segarra a continuar optant, sense fronteres ni impediments. per l’atenció sanitària més enllà de la demarcació de Lleida, especialment amb referència als hospitals d’Igualada i Manresa. També s’hi demana la participació ciutadana i del control públic de la gestió de la sanitat i que la gestió d’aquesta mantingui el caràcter de pública, universal i accessible. En aquest aspecte, assenyala els perills que els criteris de rendibilitat, economia, productivitat i tècniques de gestió empresarial que recull el projecte d’estatuts vagin en perjudici del dret a la salut, la universalitat en l’accés a l’assistència sanitària, la participació comunitària i la màxima transparència i control democràtic de l’ens. 

Per fomentar el debat i la consciència ciutadana d’aquest projecte, el Fòrum l’Espitllera organitzarà una mesa de debat el diumenge 10 de maig, al Recinte Firal de Cervera, coincidint amb els actes de Sant Isidre. A l’acte hi estan convocats representants dels usuaris de la sanitat, facultatius i responsables de l’administració que vulguin confrontar els seus parers.


Informació extreta de http://espitllera.cat/

Comentaris