La Colla Jove Xiquets de Tarragona engega el projecte JOVESCOLA






Aquesta setmana la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha engegat el projecte JOVESCOLA, un projecte innovador que pretén apropar el món casteller per diverses escoles del territori. Mitjançant tallers adaptats per les diferents etapes educatives, es vol donar a conèixer amb més profunditat què són els castells i què es fa en una collamés enllà del que es veu des de fora.

L'objectiu principal del projecte és el de presentar la Colla Jove als infants, nens, adolescents de Tarragona i rodalies. Però a més, del que es tracta és que els infants entenguin els Castells, conèixer els diferents grups de la colla (canalla, gralles, equip mèdictransmetre els valors castellers. I per aconseguir això, s'ha creat materials adaptats per cada etapa (EI, EP, ESO...) tot aplicant les noves tecnologies (TAC) en el desenvolupament del taller.

Els tallers es realitzaran d'una manera diferent a la qual estem acostumats. Es vol que els nens es diverteixin fent les activitats, aprenguin i sobretot, transmetre la passió castellera i la passió per la Colla Jove. I per aconseguir això amb més efectivitat, s'han creat diversos materials didàctics que acompanyaran les explicacions teòriques.

El projecte pretén arribar a totes les escoles i instituts que ho demaninajustant-se al màxim a la seva demanda i a aquells aspectes que més volen treballar, podent així arribar a fer una xerrada per trimestre o podent arribar a desenvolupar projectes molt més grans els quals també estan citats dins d'aquest.


Informació extreta de http://www.collajove.cat/354/tret/de/sortida/del/jovescola

Comentaris