Berga, juntament amb Puigcerdà i La Seu d’Urgell tindrà un conservatori de música de cara al curs vinent




Els ajuntaments de Berga, Puigcerdà i La Seu d’Urgell van presentar ahir a la tarda en roda de premsa la creació del Conservatori de música dels Pirineus, que oferirà el grau professional de música a l’alumnat de les tres poblacions a partir del curs 2015-2016. Concretament, la presentació l’han dut a terme els alcaldes de Berga, Juli Gendrau, de Puigcerdà, Albert Piñeira, i de la Seu d’Urgell, Albert Batalla. L’acte ha comptat amb la presència de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau.

Tal com es va explicar durant la presentació, Berga serà la seu principal del nou Conservatori de música dels Pirineus, que comptarà amb dues subseus, a Puigcerdà i a La Seu d’Urgell. La capacitat del conservatori, que oferirà tots els cursos de 1r fins a 6è, serà d’un màxim de dues línies per cada curs -de 15 alumnes per curs-, amb un límit de 180 alumnes.

Aquests nous estudis es duran a terme en els mateixos espais que allotgen actualment les tres escoles de música de cadascuna de les localitats. A Berga es podran cursar les especialitats següents: clarinet, contrabaix, flauta travessera, oboè, percussió, saxòfon, trombó, trompa, trompeta, tuba, viola, violí, violoncel, guitarra, piano, guitarra elèctrica, baix elèctric, flabiol i tamborí, tenora, tible, i cant. A La Seu d'Urgell es podrà estudiar clarinet, percussió, saxòfon, trompa, trompeta, violí, violoncel, acordió, guitarra i piano, i, a Puigcerdà, clarinet, flauta travessera, saxòfon, trompeta, violí, violoncel, acordió, guitarra, piano, guitarra elèctrica, baix elèctric i cant.

El Conservatori de música dels Pirineus es nodrirà de l’alumnat de les escoles de música d’aquests tres municipis, que actualment compten amb 1.062 alumnes. A data d’avui els alumnes de la zona que volen dur a terme aquests estudis professionals de música s’han de desplaçar a altres ciutats, com Lleida o Barcelona.

El Grau Professional de música donarà incentius a l’alumnat dels centres per continuar rebent ensenyaments musicals a les respectives escoles. També suposarà un incentiu de reactivació cultural i educativa per als respectius territoris, i una oportunitat de disposar d’estudis professionalitzadors per tal que els joves no hagin de marxar de les seves poblacions per trobar noves oportunitats laborals. A més, els alumnes del conservatori tindran totes les possibilitats que permeten les diferents normatives per poder compatibilitzar els estudis de música amb els d’ESO i Batxillerat.



Informació extreta de http://www.ajberga.cat/ajberga/noticies/detall.php?apartat=&noticia=1241

Comentaris