La Jove de Tarragona, fora de la Diada Castellera de Sant Fèlix 2015




Els administradors de la Festa Major de Vilafranca del Penedès han fet públic aquest diumenge, altre cop a darrera hora de la tarda i altre cop mitjançant un tuit, el cartell de la diada castellera de Sant Fèlix del proper 30 d’agost: tal com es venia rumorejant en les darreres setmanes, finalment la decisió ha estat recuperar el cartell tradicional de les darreres dècades, amb els Castellers de Vilafranca, les dues colles dels Xiquets de Valls (Joves i Vella) i els Minyons de Terrasa, que són els que tornaran a la Plaça de la Vila després de la seva absència del 2014.

De les cinc colles candidates a participar en la diada, la que n’ha quedat fora és la Jove de Tarragona, que l’any passat sí que hi va actuar (on hi va fer castells com el 9 de 8, el 5 de 9 o el pilar de 8 carregat). Però ni el nivell ofert a Vilafranca ni tampoc els extraordinaris números del 2014 en general (incloent-hi actius com un 3 de 10 carregat al Concurs o un domini mai vist abans amb el 5 de 9 folrat) han servit per a què els de Carles Ribas poguessin tornar, com ja els havia passat en les dues ocasions anteriors en què ja hi havien participat (1996 i 2012), en què l’any següent no hi van ser convidats.

Tot i que ja fa anys que el cartell de Sant Fèlix (que sobre el paper reuneix «les millors colles») protagonitza una de les incògnites més seguides del món casteller, possiblement aquesta vegada el dubte era encara més difícil de resoldre, amb cinc colles amb sòlids arguments per ser contractades. N’hi ha prou amb recordar que quatre d’elles van fer l’any passat castells de 10 pisos, mentre que l’altra (la Joves de Valls) va assolir construccions com el 4 de 9 sense folre o el 2 de 8 també sense folre.

La dificultat per descartar-ne qualsevol de les cinc va fins i tot fer sorgir especulacions d’un possible ‘Sant Fèlix a 5’ que finalment s’ha descartat. Aquest dilluns en coneixerem els motius dels administradors, que a les 20 hores han convocat una roda de premsa.

Obsessió amb el temps

Després d’una primera roda de contactes amb les cinc colles candidates per conèixer la seva disponibilitat i intencions, que va tenir lloc fa algunes setmanes, els administradors han fet aquest cap de setmana una segona tanda de trobades amb les entitats, ara ja per donar a conèixer en persona la seva decisió. Unes trobades en què els responsables de la festa també han insistit molt en la necessitat de millorar qüestions organitzatives de l’actuació que en els darrers anys han fet que acabés massa tard, com la puntualitat en l’inici o els temps d’espera entre castell i castell.


Informació extreta de http://www.diaridetarragona.com/castells/37980/la-jove-de-tgn-no-actuara-a-la-diada-de-sant-felix

Comentaris