Gira històrica de l’Escolania de Montserrat a la Xina




Els concerts principals, que dirigirà Llorenç Castelló, tindran lloc als auditoris més importants del país, a Beijing i a Shanghai Gira històrica de l’Escolania a la Xina Convidats per un gestor cultural xinès, arran de l’èxit de la gira als Estats Units, el viatge es realitza gràcies al suport de l’Institut Ramon Llull, Fluidra, la Fundació Lluís Carulla i la Fundació DAMM Montserrat, febrer de 2015. L’Escolania de Montserrat realitzarà, entre el 23 de febrer i el 10 de març, una gira històrica a la Xina. Convidada per un gestor cultural xinès arran de l’èxit assolit als Estats Units –el març de 2014, amb les actuacions a Nova York i Washington-, el cor montserratí oferirà els dos concerts principals a les ciutats de Beijing i de Shanghai, concretament en els auditoris National Centre for thePerforming Arts i el Shanghai Oriental Art Center, els més importants del país. 

Aquest viatge a la Xina és una realitat gràcies al suport de l’Institut Ramon Llull, la multinacional Fluidra dedicada al desenvolupament d’aplicacions per a l’ús sostenible de l’aigua, la Fundació Lluís Carulla i la Fundació DAMM. Durant l’estada al país asiàtic, l’Escolania també farà visites culturals, com fa habitualment en les seves sortides internacionals. 

El programa dels concerts, que dirigirà Llorenç Castelló, acompanyat al piano per Vicenç Prunés, inclourà cançons populars catalanes, música de Montserrat, peces internacionals i algunes cançons populars xineses. Per preparar, precisament, les peces en llengua xinesa , els escolans estan rebent classes de pronunciació de xinès. 

L’Escolania rep moltes peticions de concerts a Catalunya i a l’estranger, fet que és un signe de la valoració d’aquest cor al nostre país i arreu. Durant els dies de la gira, els escolans realitzen també visites culturals per les ciutats on estan allotjats. Des de 2004 –quan van anar a Puerto Rico i Mayagüez-, el cor de Montserrat ha fet gires internacionals rellevants: el 2011 i el 2013 tres gires a Rússia, i l’any passat als Estats Units. Aquests últims anys han cantat també a Polònia, França, Holanda, Alemanya, Suïssa, Hongria, Bèlgica i Itàlia. 


Informació extreta de http://www.abadiamontserrat.net/%28S%28mtwwqyuowjlpgq5qcisfpxn3%29%29/Default.aspx

Comentaris