Innocentada · Tàrrega acollirà el Centre Municipal de Cultura de Cervera

NOTICIA PUBLICADA AMB MOTIU DEL DIA DELS SANTS INNOCENTS.

 


Després de la supressió del Centre Municipal de Cultura de Cervera com a organisme autònom de la Paeria, la direcció de l'entitat reunida el passat dimecres 24 de desembre en sessió plenària, va acordar traslladar la seva seu, i amb ella el seu àmbit prioritari d’actuació, a la veïna ciutat de Tàrrega.

L'entitat, després de la signatura de l'acord amb el consistori targarí, disposarà per al desenvolupament de les seves activitats d'una nova seu, situada a l'antic Palau dels Marquesos de la Floresta, al cèntric carrer del Carme. Així mateix, mantindrà la junta directiva, la treballadora i les seccions actuals, amb la totalitat dels seus membres. D'aquesta manera, Jaume Carbonell esdevindrà el primer director del Centre Municipal de Cultura de Tàrrega, el CMCT, que tindrà com a presidenta d'honor Rosa M. Perelló, alcaldessa de la ciutat.




Els socis i sòcies actuals de l'entitat, encara que siguin cerverins/es, no perdran els seus drets. A més, gaudiran d'importants descomptes en els comerços targarins i d'un preu especial en la zona blava de la capital de l'Urgell.

L'adaptació de l'associació al nou marc es preveu molt ràpida. Sols cal esmentar a tall d'exemple que diverses seccions de l'entitat ja s'han posat a treballar en l'edició de diferents llibres i treballs, entre els que podem destacar:
  • Història Gràfica de Tàrrega
  • La Història vera de la Fira del Teatre
  • Miscel·lània Targarina
  • El (pub) Carreró i les bruixes
  • Viatge a l'origen de Cal Trepat (el nou còmic de Ton Granell i Teresa Salat)
En aquest mateix sentit, la secció de Cultura Popular, en col·laboració amb les entitats targarines, ja ha començat a organitzar la propera edició de Corpus -on es preveu la confecció de més de tres quilòmetres de catifes de flors naturals-, així com la recuperació de la processó del Suro, típica de la localitat.

El CMC (ara CMCT), més viu que mai!


Imatges extreta de http://www.larutadelcister.info/fotos/palau-dels-marquesos-de-la-floresta-t%C3%A0rrega i de https://twitter.com/clubcmct

Informació facilitada per l'Ajuntament de Tàrrega, www.targa.cat

Comentaris