La XV BIENNAL DEL PESSEBRE CATALÀ, a Banyoles, amb més de 120 pessebres inèdits




Amb motiu del 50è aniversari de l'Associació de Pessebristes de Banyoles, la ciutat és l'escollida per la Mostra de la XV Biennal del pessebre català. Les propostes més destacades són la Mostra de la XV Biennal del pessebre català amb una exposició dels diorames de diferents associacions de la Federació Catalana de Pessebristes, el 50è Concurs de pessebres de Banyoles i l’exposició de figures de pessebre de reconeguts figuristes.

Les tres propostes es poden visitar al Monestir de Sant Esteve fins al 2 de febrer, els dies festius de les 11 a les 2 del migdia i de les 5 a les 9 de la tarda, i els feiners del 15 de desembre al 10 de gener de les 6 a les 8 de la tarda. També, s’han preparat altres propostes com ara la Col·lecció de figures de Jaume Duran, el pessebre monumental de la Llar de Santa Teresa Jornet (l’Asil), l’Exposició de caganers, els pessebres escolars amb material reciclat, una exposició, i la Col·lecció de caganers de la família Figueras, entre d’altres. 

La Biennal

Cada dos anys es tria una ciutat de Catalunya per organitzar aquesta Biennal del pessebre català. Enguany, organitzada per l’Associació de pessebristes de Banyoles i per la Federació Catalana de Pessebristes, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Banyoles, entre d'altres, la Biennal presenta 74 pessebres provinents de tot catalunya i 54 de Banyoles. Són pessebres acabats de fer i triats per a l’ocasió segons unes normes que en seleccionen els millors. En aquest sentit, el president de la Federació Catalana de Pessebristes, Albert Català, ha explicat que la mostra portarà molta gent a la ciutat i ha destacat la gran qualitat de les obres que s’hi presentaran.

El president de l'Associació de Pessebristes de Banyoles, Tomàs Vinardell, ha volgut tenir un sentit record per a 5 pessebristes difunts: Salvi Gratacós, Jaume Duran, Albert Tubert, Francesc Casadevall i Josep Roura. I és que de les 54 obres locals n’hi haurà una de cadascun d’ells. El pintor Gonzalo Tabuenca ha crea un quadre que ha servit també per al cartell, una obra entre la pintura i el dibuix recollint l’esperit d’un pessebre des d’una perspectiva contemporània.

Clica aquí per conèixer el programa d'actes de la Biennal


Extret de http://www.ens.cat/noticia/la-xv-biennal-del-pessebre-catala-banyoles-amb-mes-de-120-pessebres-inedits#sthash.VFiJw26d.dpuf

Comentaris