Aquest dissabte comença a Sant Guim de la Plana el gran espectacle del Nadal




El Pessebre Vivent de Sant Guim de la Plana a La Segarra estrenarà la temporada aquest dissabte 20 de desembre de 2014, a 2/4 de 7 de la tarda. El primer dia la recaptació de l’entrada es donarà a la Marató de TV3 i al banc dels aliments.

El Pessebre de Sant Guim de La Plana des de fa 32 anys que continua amb la seva tasca de recerca rigorosa en els oficis perduts, que ja han desaparegut en la memòria de molts dels nostres avis. Recuperar aquesta memòria és l’essència de la nostra cultura popular a Catalunya, la nostra manera de fer, de viure, de treballar i de ser de la nostra gent. El visitant hi podrà veure un total de 32 escenes, la majoria basades amb els antics oficis i algunes de bíbliques. Els visitants com famílies i nens podran sentir l’olor de les cases de poble d’abans, de safareig, d’estable i veure una llum càlida que acompanya les figures amb els petits objectes inanimats que ja formen part de la història museística dels antics oficis.

Els actors arriben a prop de 300 persones, les famílies i nens també hi podran veure els animals de corral, com bens, oques, ànecs, gallines, galls, entre d’altres.

Enguany una de les novetats ha estat la promoció d’una pel·lícula que dura uns 10’ realitzada amb 3D i feta per la productora catalana Kataclack, una productora audiovisual amb base tecnològica pròpia que creua les sinèrgies del món del cinema i l’enginyeria. L'objectiu inicial de Kataclack ha estat el desenvolupament d'un sistema que ha permès filmar en alta qualitat cinematogràfica imatges en 3D estereoscòpic en entorns complexes. Per aconseguir això, l’equip format per enginyers i gent del cinema van idear i desenvolupar des de zero una càmera 3D de capçals modulars. Per aquesta idea van guanyar la menció especial a la millor iniciativa empresarial en l'àmbit de les tecnologies i la innovació en el Premi Creatic Mataró 2012.

La vinculació de l’equip de Kataclack, format per Roger Vilaseca i Montserrat Puértolas, que tenen amb el Pessebre de Sant Guim de la Plana van voler que fos el primer rodatge amb un esdeveniment cultural d’aquesta rellevància. La productora ha volgut oferir una petita experiència immersiva que, permetés a la gent que no coneixia el pessebre viure la meravellosa sensació que es té al visitar-lo en 3D. En definitiva és tracta del primer pessebre del món que s’ha enregistrat amb una càmera 3D i que es presentarà en fires internacionals.

El rodatge es va realitzar sense interrompre el funcionament del pessebre, es va filmar de la mateixa manera que si fos un visitant normal, intentant captar la essència de totes les escenes dels oficis perduts. I afegir que el projecte cinematogràfic ha estat presentat a un *concurs Europeu 3D a Brusel.les. (*)Web de l’esmentat concurs Europeu. http://www.3dstereomedia.eu/festival

La pel·lícula 3D es podrà veure el proper dissabte 27 de desembre en acabar la representació i, els predilectes de l’estrena, per aquesta vegada, només serà pels actors del pessebre. Per veure la pel·lícula es necessiten ulleres 3D que subministrarà l’organització del pessebre.

Per un altre costat, cal dir que enguany hem canviat algunes escenes del pessebre de lloc, com per exemple, el mercat, el carreter, el cadiraire i el baster, tot per donar un caire diferent al recorregut i intentar millorar-lo, al final seran els visitants qui en farà la crítica.

Per altra banda, el Pessebre presentarà el seu llibre aquest dijous a Barcelona, al Centre Cultural Albareda – Poble Sec, C/Albareda, 22-24 a les 18h, sota el títol, “Sant Guim, Arrels de futur” amb textos de Ferran Baile i fotografies de Rafael López-Monné i amb pròleg de la periodista mexicana Sonia García, editorial d’Arola Editors.

Així mateix el Pessebre el podeu trobar a les xarxes socials, com Facebook, Twitter, Youtube, Google Plus, i enguany s’ha estrenat Instagram, amb l’usuari @pessebre_oficis

Una altra de les novetats tecnològiques ha estat l’aplicació de la realitat augmentada en els dítpics i pòsters en paper del Pessebre, on el visitant obté una experiència virtual molt impactant, sota la plataforma Layar. També s’ha creat un nou vídeo promocional del Pessebre d’1 minut de durada i que s’ha penjat a youtube. https://www.youtube.com/watch?v=Y8zeErMfBnI

Les dates de representacions del Pessebre són les següents:
  • Desembre 2014: dies 20, 21, 26, 27, 28
  • Gener 2015: dies 3, 4, 10, 11
  • Horari: Cada dia una sessió a 2/4 de 7 de la tarda.
Al finalitzar l’espectacle hi haurà torrades amb oli i caldo calent per atenuar el fred Segarrenc.


Més informació: http://www.pessebre.org/

Contacte: Sr. Jaume Oliva – Organitzador del Pessebre Vivent de Sant Guim de la Plana
Mòbil: 658-933372


Imatge extreta de http://www.lleidatur.com/Turisme/Visita/Creche-vivante---Sant-Guim-de-la-Plana/5652.aspx

Informació facilitada pel Pessebre Vivent de Sant Guim de la Plana

Comentaris