Agramunt inaugura el sistema digital de projecció de cinema




La sala de cinema d'Agramunt farà una jornada de portes obertes el proper cap de setmana per inaugurar el nou sistema de projector digital, tot i que el nou equip ja ha entrat en funcionament durant aquest passat cap de setmana. Així, es faran dues projeccions gratuïtes. Concretament, seran la sessió del dissabte a un quart de set de la tarda, amb la pel·lícula infantil Com ensinistrar el teu drac II i el diumenge la sessió gratuïta serà a les cinc de la tarda amb la projecció de El Médico. El Médico és una adaptació de la novel·la històrica de Noah Gordon que es va convertir en un best-seller l'any 1986. La història està ambientada a l'Anglaterra del segle XI, i narra la història de Rob Cole un jove que es queda orfe al morir la seva mare víctima d'una estranya malaltia. Aquest fet el porta a viatjar a Persia per estudiar medecina. Ambdues sessions seran gratuïtes.

D'altra banda, la sessió de dissabte a la nit de les 22.30h, la de diumenge a les 19.30h i la de dilluns a la nit tindran el preu d'entrada habitual. La pel·lícula que es projectarà en aquestes tres sessions és Perdida.

A partir d'ara Agramunt, ja disposa d'eun quip de projecció digital per a poder projectar les pel·lícules d'actualitat davant el canvi de tecnologia que han dut a terme les principals productores. 

Conveni Ajuntament d'Agramunt i Circuit Urgellenc

Per a fer possible l'adaptació i instal·lació del nou sistema de projecció digital, l'Ajuntament d'Agramunt ha signat un conveni amb l'empresa Circuit Urgellenc per tal de que la Sala del Casal Agramuntí pugui disposar en l'actualitat d'aquest nou equip. Concretament, Circuit Urgellenc ha assumit la compra de l'equip, amb un pressupost de 45.000 €, i l'Ajuntament ha fet una aportació de 23.000 €,  acollint-se a la línia d'ajuts de la Generalitat de Catalunya per a la digitalització de Sales de Cinema. Per altra banda, el contracte, amb un durada de 5 anys, inclou un cànon mensual que Circuit Urgellenc satisfarà a l'Ajuntament. Un cop finalitzat el contracte, l'equip passarà a ser de titularitat municipal.

L'oferta de cinema a les terres de Ponent

A la província de Lleida compten amb aquest nou format de projecció digital, a més d'Agramunt, les poblacions de Bellpuig i Tàrrega, algunes sales de Lleida i Alpicat, a més dels cines de Tremp, Vielha i la Seu. És previst que durant el Nadal s'hi sumi també Balaguer. A la capital de la Noguera, l'ajuntament ha invertit 55.000 € en l'adquisició d'un projector digital i la remodelació de la sala d'actes amb un equip de so adequat al sistema Digital Cinema Initiatives (DCI).


Informació extreta de http://agramunt.cat/

Comentaris