1711, PRATS DE REI · 'La batalla més dura'




El 1711 Prats de Rei (Alta Segarra) viu la batalla més llarga i, amb prop de 60.000 soldats, també la més massiva de tota la guerra de Successió. No és un enfrontament puntual, sinó un conflicte de posicions i de desgast del qual surt vencedor el bàndol aliat. Dos anys més tard, el 1713, la situació canvia radicalment. Arran de la Pau d’Utrecht, les tropes imperials marxen de Catalunya, que queda sola davant de Felip V. Una de les primeres víctimes de la nova situació és Terrassa, que se salva de la devastació gràcies a una tempesta providencial.





1714, la guerra a comarques

La sèrie és una producció de La Xarxa de Comunicació Local amb el suport del Tricentenari que ha estat possible gràcies al treball conjunt de les televisions locals. VOTV, EL 9 TV i Canal Reus TV han dirigit el projecte, en què també han col·laborat Lleida TV, Canal Terres de l’Ebre, TAC 12, m1tv, Canal Blau TV, Canal Taronja, Canal Terrassa, Pirineus TV, Olot TV, Banyoles TV, Empordà TV i TV Girona.

Tots aquests mitjans han unit esforços per donar a conèixer el paper rellevant de molts pobles i comarques durant la Guerra de Successió i superar, doncs, la idea segons la qual el conflicte es va concentrar de forma preeminent a Barcelona. Així, des d’una perspectiva local, han generat un producte audiovisual que divulga un període clau en la història moderna de Catalunya, els efectes del qual encara ressonen amb força avui dia.


Extret de http://www.xiptv.cat/1714/capitol/la-batalla-mes-dura

Comentaris