Adéu a ELS LAIETANS




El passat 19 d'octubre el grup de grallers Els Laietans va anunciar a través del seu Facebook una aturada indefinida.

Tot passa, però alguna cosa sempre queda. En el cas d'Els Laietans, fundat el 2006, queda el seu paper com a grans animadors i gran colla heterodoxa dins el panorama graller. Vinculats a la cultura festiva de Mataró, també es van donar a conèixer, en bona part a través de les xarxes socials, amb les seves versions gralleres de melodies d'èxit de tota mena: hits del pop de radiofórmula, sèries de dibuixos animats, Shakira, Doraemon, etc. El que feien no era nou, des de sempre els músics de tots els gèneres han adaptat a la pròpia tradició les modes i els repertoris més diversos, però el seu desvergonyiment i el seu dinamisme van fer possible que el so de la gralla arribés a nous públics.

L'any 2012, el grup va guanyar el V Concurs Sons de la Mediterrània. De resultes d'aquell premi van gravar el disc Festa major (EDR, 2013), plantejat com el transcurs d'una festa major a qualsevol poble català, amb tot el seguit de músiques i sons que l'animen. El disc va tenir a més la participació d'un munt de col·laboradors, provinents de tots els estils musicals.

El seu darrer concert serà aquest diumenge 2 de novembre, a les 6 de la tarda a Vic, al local dels Sagals d'Osona. L'acústic de Laietans posarà fi a aquest grup de grallers tan particular.


Imatge extreta de https://twitter.com/elslaietans

Informació extreta de http://www.enderrock.cat/sonsdelamediterrania/noticia/7603/tres/darrers/concerts/dels/laietans

Comentaris