14a Fes-ta Bruixa i XV FIRA DE LES BRUIXES de Sant Feliu Sasserra · 31 d'octubre i 1 de novembre




Per un dia Sant Feliu Sasserra torna al segle XVII. Si passegeu pel poble, a partir de les 11h, hi trobareu diferents personatges vinguts d’un passat en què s’acusava dones de bruixeria i les penjaven al Serrat de les Forques.

Totes les cultures han cregut en una realitat sobrenatural que intervé en els seus afers. Uns poders d’ordre benèfic o malèfic que han tingut incidència en la vida quotidiana de la humanitat.

Al començament del segle XVII, en un context de crisi demogràfica, social, econòmica i religiosa, es van realitzar una sèrie de processos de bruixeria a Catalunya i Europa. Al Lluçanès va ser la justícia ordinària la que incoà els procesos i va fer cumplir les sentències, per això les bruixes foren penjades i no cremades. Cosme Soler, àlies Tarragó, descobridor de bruixes, l’any 1618 actuà a Sant Feliu Sasserra...




Entre els anys 1616 i 1622, unes quatre-centes dones d’arreu de Catalunya van ser acusades i ajusticiades pel fet de ser considerades bruixes.

Avui recordem aquelles dones, acusades i perseguides per la justícia, i fem una recreació teatral lliure d’uns fets que van esdevenir fa gairebé quatre-cents anys.





Per a més informació: https://www.facebook.com/firadelesbruixes


Informació extreta de http://www.santfeliusasserra.cat/turisme/http-www-santfeliusasserra-net-firabruixes

Comentaris