Guissona inaugura la restauració de les Fonts del Poble




Aquest diumenge 31 d’agost i en motiu de la diada de la Mare de Déu de la Salut, l’Ajuntament de Guissona inaugurarà la restauració de les fonts del poble, en el marc de la II Rentada Popular.

L’acte d’inauguració s’iniciarà a quarts de sis de la tarda amb uns parlaments i l’explicació del conjunt monumental. Tot seguit, s’iniciarà la II Rentada Popular: FEM NET! Durant una hora es recrearà l’activitat que es portava a terme en aquest espai a principis de segle, amb la participació de diferents grups de voluntaris. Després d’un berenar popular, l’acte clourà amb l’actuació de l’Esbart Arrels de Lleida.

El conjunt de les Fonts del Poble i els safareig es van declarar com a bé cultural d’interès local el 29 de març de 2006. Aquest espai emblemàtic per Guissona es troba just a l’entrada del nucli històric i molt a prop del parc arqueològic, essent una peça fonamental en qualsevol recorregut turístic de la vila.

El conjunt es trobava bastant malmès, tan pel desgast dels materials resultat del pas del temps, com per les deformacions dels murs laterals de pedra. Aquests paraments es trobaven afectats pel creixement dels arbres que els havia convertit en insegurs. L’obra de restauració ha permès recuperar l’estabilitat dels dos murs de pedra i també netejar i restaurar tot el conjunt a més de donar-li una nova il·luminació. Així doncs, dins d’aquesta restauració s’ha refet la imatge d’aquest conjunt monumental tan significatiu pel patrimoni arquitectònic de Guissona.

Les obres de restauració s’han executat per l’empresa CONSTRUCCIONS TONI PAMPALONA, S.L. per un import de 71.608,33€.


Informació extreta de http://www.guissona.net/la-vila/noticies/nota-de-premsa.-guissona-inaugurara-la-restauracio-de-les-seves-fonts

Comentaris