LA COBLA DE SOLSONA es constitueix com a entitat per autogestionar-se i signa un conveni amb l’Ajuntament




La Cobla Juvenil Ciutat de Solsona, fins ara gestionada directament per l’Ajuntament, s’ha constituït com a entitat a fi d’autogestionar-se. D’aquesta manera es regularitza el servei, que no es considera propi d’un consistori, especialment arran de l’entrada en vigor de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local. A través d’un conveni de col·laboració signat recentment, es garanteix el mateix volum d’actuacions l’any d’aquesta formació en el calendari festiu organitzat pel consistori.

A partir d’ara l’Associació Cultural Músics de Solsona s’encarregarà de la gestió de la Cobla. Amb tot, tant l’entitat com la regidoria de Cultura comparteixen la voluntat d’establir una línia de col·laboració que garanteixi la participació activa del conjunt en aquelles celebracions que es facin al municipi. Per això, l’acord segellat estableix que l’Ajuntament contractarà un mínim de 16 actuacions anuals, entre les quals n’hi haurà 11 d’estables, que són el ball de Caramelles, sardanes per Pasqua, Sant Jordi, Corpus, Festa Major i Sant Esteve, els ballets tradicionals del Corpus i la Festa Major i el concert de cobla del 10 de setembre. A més, es contractarà per a quatre ballades de sardanes dins el cicle “Solsona dóna la nota” i per a la Trobada de Caramelles del Solsonès.

Facturació per actuació

Si fins ara el consistori pagava els músics mensualment, en aquesta nova etapa, l’entitat facturarà cadascuna de les audicions consensuades. Cada actuació tindrà un import de 850 euros, tret del concert de cobla del dia 10 de setembre, que serà de 1.800 euros. En cas que una ballada de sardanes coincideixi en 15 d’agost, es pagarà al preu de 1.000 euros, igual que l’11 de setembre. A banda d’això, l’Ajuntament subvencionarà la quantitat corresponent a la pòlissa de responsabilitat civil i la prevenció de riscos laborals.

Segons es recull en el conveni de col·laboració, la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona podrà continuar assajant en un espai cedit per l’Ajuntament. Habitualment ho fa a l’auditori de la Sala Polivalent, però a vegades ho fa a la sala d’actes del Casal de Cultura, en funció de la disponibilitat.

La Cobla Juvenil Ciutat de Solsona, que per Sant Jordi de l’any que ve celebrarà el 20è aniversari, va ser creada per l’Ajuntament amb músics formats a l’Escola Municipal de Música per assegurar-se la disposició d’una formació de cobla de la ciutat per participar a les festes locals. Actualment la integren 12 músics i duu a terme entre 20 i 30 actuacions l’any a Solsona i altres punts de la geografia catalana, especialment dins la demarcació de Lleida –en destaquen les audicions a la Seu d’Urgell i a la Festa Major de Castelló de Farfanya (Noguera). La regidora de Cultura, Sara Alarcón, admet que “no estem contents d’haver hagut de renunciar a la gestió directa del conjunt, però ens hi veiem obligats”. Tanmateix, “el conveni rubricat garanteix el nostre objectiu principal, que és vetllar per la continuïtat de la formació, la tradició i els elements festius solsonins”.


Imatge extreta de http://www.elsetmanari.cat/noticies/detail.php?id=20189

Informació extreta de http://www.ajsolsona.cat/ca/noticies/la-cobla-de-solsona-es-constitueix-com-a-entitat-per-autogestionar-se-i-signa-un-conveni-amb-l2019ajuntament

Comentaris