Francesc Fortiana: un exemple a seguir




El mestre de billar Francesc Xavier Fortiana ens va deixar dimarts als 72 anys d’edat. Amb 44 anys de trajectòria esportiva, el seu balanç salda 5 títols de campió d’Espanya i 25 de Catalunya. Fortiana ha estat el jugador amb el major palmarès de billar a l’Estat Espanyol després de Joaquim Domingo. Tot i així, el que més enorgulleix als habitants de Cervera d’aquest esportista és el seu mestratge, que ha consolidat el Club de Billar del Casal de Cervera una de les millors escoles de billar que hi ha al país i a l'estat. 

Fortiana va ser un jugador que es va fer sense mestres, amb molta dedicació i esforç en solitari. Va veure el seu reconeixement l’any 2003 quan va assolir el bonze en el campionat d’Europa, i al 2009, quan es va organitzar a Cervera el campionat del món en honor seu. 

Fortiana ha deixat un llegat esportiu enorme, i també un gran llegat humà que ha deixat una profunda petjada en tots aquells i aquelles que l'han conegut.


Imatge extreta de http://blogs.ccrtvi.com/gr.php?itemid=36882

A partir de l'article publicat a http://www.radiotarrega.cat/Home/_H4QS29qxa737JPhmivu_dlaEo2PY966FDZ6v93Txi1p69oAr4MFdrQ

Comentaris