La 6a edició del Festival 'BLA BLA' omplirà l'11 i 12 de juliol els carrers de Vallfogona de Riucorb de contes i llegendes

 


Enguany el Bla Bla celebra la seva sisena edició mantenint l’essència del festival i apostant per una programació variada on grans i petits puguin gaudir del bonic art de la narrativa oral. Com cada any, tots els espectacles del festival són de franc i es duran a terme pels carrers i places de Vallfogona de Riucorb.

El festival arranca el divendres, 11 de juliol, a les onze de la nit, amb la poesia d’en Josep Pedrals que ens oferirà el seu espectacle poètic Esma. Aquest jove poeta i rapsoda, guardonat el 2013 amb el prestigiós premi Lletra d’Or pel poemari “El romanço d’Anna Tirant”, ens oferirà una selecció de la seva poesia a la terrasseta de l’Hostal del Rector de Vallfogona. Poesia acompanyada per la marinada de la Vall del Corb.

El dissabte, 12 de juliol, la programació del festival començarà amb un espectacle a les dotze del migdia a la plaça del Bar, on la contista Núria Crosas ens farà viatjar a petits i grans a la llunyana Rússia amb contes de Tolstoi i contes populars d’aquest país.


 

A les sis de la tarda començarà la ja tradicional Cercavila de Conte, en què tots els assistents podran gaudir dels contes i rondalles que narraran Núria Crosas i Alícia Molina i ballar amb la música de la colla gegantera La Pessigolla de Valls. A més a més, els nens i nenes que vinguin disfressats del seu personatge de conte preferit tindran una sorpresa. Aquest dissabte de Bla Bla arribarà al punt final a les onze de la nit amb l’espectacle Conte contat...del narrador oral Joan Boher. Una sessió de contes que repassa els contes que han marcat la nostra infància amb tocs d’humor i picardia. Seguidament el festival es clourà amb l’entrega dels premis del IV Concurs de Microcontes Bla Bla, que aquesta edició ha comptat com a jurat amb l’escriptor i traductor Yannick Garcia, el director del programa del Canal 33 Via Llibre, Jaume Clèries, i amb Ester Andorrà, editora de Labreu.

Aquest festival, organitzat per un grup de vallfogonines, compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Vallfogona de Riucorb, el Museu de la Vida Rural, l’Hostal del Rector, l’Hotel Balneari de Vallfogona de Riucorb, la casa rural Cala Sila i el Celler Comalats. L’objectiu que es persegueix és que els nens tornin a omplir els carrers del poble i grans i petits ens deixem endur, almenys durant dos dies, per la màgia dels contes, llegendes i rondalles.

Per a més informació: https://ca-es.facebook.com/BlaBla.festivaldecontes


Informació extreta de www.radiotarrega.cat

Comentaris