Cervera homenatja el compositor cerverí SIMÓ GIRIBET (1914-1983) en el centenari del seu naixement

 


Divendres 20 de juny el Paranimf de la Universitat de Cervera va acollir el concert d'homenatge pel centenari del compositor Simó Giribet (1914-1983), que va servir per tancar el curs del Conservatori i que va omplir de nou el Paranimf.

Simó Giribet i Puig (Cervera, 1914 - Barcelona, 1983) nasqué a Cervera el 19 d'agost del 1914, dia de sant Magí. Heretà del seu pare l'interès de la música i en rebé les primeres nocions. Després cursà estudis de composició a l'Acadèmia Molinari de Barcelona. Tocava el trombó, el violí, l'acordió, i sobretot el piano. La guerra civil alterà els seus estudis. Una vegada acabada, s’establí a Cervera i, tot i no poder viure exclusivament de la música, va ensenyar un bon nombre de joves i va compondre diverses obres.

En el concert –on una fotografia de l’homenatjat presidia la sala- s’interpretaren diverses obres d’aquest compositor. En primer terme la càlida Cançó de bressol -per a piano sol i a càrrec de Santi Riu-; el Divertiment número 4 per a piano, clarinet, flauta i violí -a càrrec de Júlia Reixachs, Domènec Saladrigues, Marta Augé i Santi Riu-; i per cloure les obres orquestrals Repartiment de l'aigua i Havanera -a càrrec de l'Orquestra Andreví, sota la direcció de Carles Gumí-.




A més, a l’inici de la segona part, Josep Mas -president de l’Associació d'Amics de Sant Magí-, entitat que també promocionà l’acte, versà sobre la figura de Simó Giribet sota l’atenta mirada del seu fill i dels representants de la Paeria. Fou un acte senzill i emotiu que serví per homenatjar i donar a conèixer un compositor de Cervera que cal conèixer per història i tradició.

En el mateix concert també es pogué escoltar una mostra dels alumnes de cant coral dels darrers cursos de grau professional -amb un repertori de música moderna acompanyat per un trio de jazz- i l'Orquestra Andreví oferí també la difícil Simfonia en Re de J. C. Arriaga.


Informació i imatge aportades per Santi Riu (Conservatori de Música de Cervera), i extretes de www.cerverapaeria.cat

Cartell extret de http://www.turismecervera.cat/

Comentaris