23è CORNAMUSAM · Olot, 4, 5 i 6 de juliol de 2014 · Festival Internacional de la Cornamusa d'Olot





El CORNAMUSAM és un dels festivals internacionals temàtics més curiosos dels que es fan a Catalunya. L'organitza l’Associació de Cultura Popular El Til·ler amb el suport de l'Institut de Cultura de la Ciutat d'Olot i aplega en un mateix espai a amants i intèrprets de la cornamusa, un instrument molt extès en l’àmbit de la música tradicional europea.

Alba Logan serà la cornamusaire que pujarà a dalt del campanar de l'església de Sant Esteve per tocar el Toc d'Inici.

Els escocesos Rura encapçalen el cartell d'aquesta edició del festival, on presentaran el seu àlbum Break it Up i avalats per les seves tres nominacions a finalistes al prestigiós premi ‘BBC Radio Scotland Young Traditional Musician of the Year’. La banda neix a Glasgow el 2010 i des de llavors no ha parat de recollir reconeixements i elogis pel seu folk potent i enèrgic; havent sonat a festivals d'arreu com el Celtic Connexions, on reben el Premi Danny Kyle. Des de fa uns mesos s'ha unit al grup la talentosa veu del cantant i compositor Adam Holmes, aportant un aire nou al grup.





Acompanyen al programa del festival d'enguany el grup de folk-rock La Coixinera que oferirà divendres una proposta de ball folk, el conjunt tarragoní de sacaires Sons de la Cossetània, i el concert del diumenge al Parc Nou a càrrec dels Ministrers del Sabre que presentaran un espectacle basat en Música per a gegants aprofitant que estem celebrant els 125 anys dels Gegants d'Olot.

Tampoc hi faltaren, fidels a la cita cada any, la Cabreta d'Olot acompanyada pels joves Ministrers de l'escola de Música d'Olot.

web: www.cornamusam.org
twitter: twitter@cornamusam
facebook: https://www.facebook.com/cornamusam


Informació extreta de la pàgina web del CPCPTC

Comentaris