S'estrena a Tarragona 'EL SOMNI DE PAU CASALS', el documental sobre la història de les 25 edicions del Concurs de Castells




El documental 'El somni de Pau Casals. 25 edicions del Concurs de Castells', repassa la història del concurs tarragoní, des de la primera edició, l'any 1932 (amb el mestre Pau Casals com a president del jurat) fins a l'actualitat.

El documental, codirigit per la periodista Raquel Sans i el realitzador Tòniu Xou, repassa la trajectòria del certamen tant des del punt de vista organitzatiu i social com, especialment, dels castells que s'hi han vist. Al llarg de 35 minuts l'audiovisual combina les imatges d'arxiu (amb un gran esforç per agrupar gravacions dels concursos dels anys 50 i 70 poc vistes fins ara) amb els testimonis d'una dotzena de personatges: l'historiador i president del Jurat del Concurs, Pere Ferrando, el comissionat de la Biennal Josep Bargalló, l'expresident del Jurat del Concurs i periodista, Jordi Jaria i l'actual director del Concurs, Xavier Gonzàlez; a més dels castellers Guillem Bartolí i Jordi Migó (Colla Vella dels Xiquets de Valls), Fede Gormaz (Colla Joves Xiquets de Valls), Marcel·lí Guixens (Nens del Vendrell), Francesc Moreno Melilla i Pere Almirall (Castellers de Vilafranca), Ferran Ventura (Colla Jove Xiquets de Tarragona) i Xavier Castellví (Capgrossos de Mataró).




El documental s'estrenarà el proper 2 de juny al Teatre Tarragona i properament es podrà veure a la pàgina web www.concursdecastells.cat.


L'acte del Teatre Tarragona també vol servir com a homenatge i reconeixement a les colles castelleres, autèntiques protagonistes del Concurs de Castells. Per aquest motiu s'han convidat representants de totes les formacions del món casteller i es farà un reconeixement especial a les quatre colles que s'han repartit la victòria en les 24 edicions celebrades fins ara del certamen tarragoní: Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves Xiquets de Valls, Nens del Vendrell i Castellers de Vilafranca.

Els assistents a l’acte podran gaudir al vestíbul del teatre de l’exposició “El cel dels castells”, un recull de les millors imatges que el fotògraf tarragoní David Oliete va captar en la darrera edició del Concurs de Castells. Serà la segona vegada que es pugui veure aquesta mostra, després de l’èxit que va tenir l’any passat a l’Espai Turisme. Acabat l’acte, els assistents podran degustar d’un postre casteller elaborat especialment per a l’ocasió pel pastisser Josep Gonzàlez, de la Pastisseria Conde.




Informació extreta de https://www.youtube.com/watch?v=oSG-7CikVkc

Comentaris